ODO 1 pakt een punt tegen Nieuwerkerk

Door André

ODO 1 speelde tegen koploper Nieuwerkerk, de enige ploeg nog zonder puntverlies in deze competitie. ODO was er op gebrand een goed resultaat neer te zetten, na de drie nederlagen op rij. Onder luide toejuichingen en aanmoedigingen van het team van de week, ODO DM2, ging de wedstrijd van start. ODO kwam snel met 2-0 achter, maar bleef rustig zoeken naar de kansen en voerde de opdrachten die besproken waren goed uit. Na de 2-1 werd het 3-1, maar telkens kwam ODO terug, wat uiteindelijk leidde tot een 9-9 ruststand. In de tweede helft een zelfde spelbeeld, met twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren. Toch was het ODO dat steeds beter in de wedstrijd kwam en langzaam aan een voorsprong bouwde. Een paar minuten voor tijd stond ODO 17-14. voor en was het wachten op de op dat moment beslissende 18-14. Dat gebeurde niet en Nieuwerkerk kwam terug tot 17-15. Eigenlijk was er nog niets aan de hand, maar het goed uitspelen van de mogelijkheden lukte niet en de schoten die genomen werden troffen net geen doel. Nieuwerkerk kwam terug tot één doelpunt en scoorde uiteindelijk in de laatste minuut, gelijk. De Nieuwerkerkers vierden het punt als een overwinningen, de Maaslanders het punt als een nederlaag. Na weer bijgekomen, was uiteindelijk iedereen toch tevreden met het punt. De nederlaagserie is doorbroken en het vertoonde spel geeft zeker perspectief voor de toekomst.

ODO 2 speelde thuis tegen Avanti 3. In de uitwedstrijd, twee weken geleden, wist ODO te winnen, maar het zou vandaag geen makkie worden. Met de nodige wijzigingen in de opstelling begon ODO 2 sterk aan de wedstrijd. Het gat van vier doelpunten, dat aan het begin geslagen werd, is eigenlijk nooit in gevaar geweest. Na afloop van de wedstrijd stond er 14-8 op het scorebord.
ODO 6 speelde op papier de topper tegen de nummer twee van de competitie op dat moment, Die Haghe 9. Een echte wedstrijd is het nooit geweest, daarvoor was het klassenverschil te groot. Met een uitslag van 20-6 stevent het zesde strak af op het kampioenschap.
ODO A1 speelde thuis tegen ONDO A2 een rare wedstrijd. Het duurde het erg lang voordat er uiteindelijk iets van een korfbaluitslag op het scorebord verscheen. Tot 4 minuten voor de rust stond het nog steeds 1-0. Lisa was toen al uitgevallen met een. Voor de rust scoorde ODO uiteindelijk toch nog driemaal, zodat er met een 4–0 gerust kon gaan worden. Na de rust scoorde ONDO toch wel makkelijk en 12 minuten voor het eind, was de stand 8-7 in het voordeel van ODO. Door een paar goede aanvallen en goede scores kon de A1 weer uitlopen naar een verschil van 3 en dat bleef zo tot aan het eind van de wedstrijd. (Frans Plieger)