Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Bijscholing NKTV
– Verkiezing Grootste Korfballer aller Tijden
– Fortuna wint opnieuw Europa Cup
(Bron: KNKV)

Bijscholing NKTV

De Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV) organiseert in het Nationaal Sport Centrum Papendal op vrijdagavond 4 februari en zaterdagmorgen 5 februari 2005 een bijscholing voor trainers en coaches. Jan Nelen en Bill Gilissen zijn de inleiders. Nelen behandelt op vrijdag “het trainbaar maken van tekortkomingen n.a.v. wedstrijdanalyses”, Gilissen, o.a. mental coach van het Nederlands dameshockeyelftal, spreekt een dag later over het thema: “groepsdynamische aspecten en teambuilding”. Er zijn 40 slaapplaatsen beschikbaar. Voor verdere informatie zie www.nktv.nl.

Verkiezing Grootste Korfballer aller Tijden

Er zijn al zo’n duizend stemmen uitgebracht in de NK-verkiezing van de Grootste Korfballer Aller Tijden. De marges zijn klein, de stand wisselt bijna dagelijks. Met name de strijd om de eerste drie posities is nog helemaal open. Stemmen kan nog steeds via www.knkv.nl of met het stembiljet in NK 8, beide tot en met 30 januari.

Fortuna wint opnieuw Europa Cup

Fortuna won met overmacht de Europa Cup. AKC was in de finale niet opgewassen tegen de Delftenaren. De zaallandskampioen was oppermachtig op het van 13 tot en met 15 januari gespeelde toernooi in St.Etienne in Frankrijk. Alle poulewedstrijden werden met gemak gewonnen. Ook AKC, de Belgische zaallandlandskampioen, ondervond geen problemen in de poulewedstrijden. Zo kreeg de finale dezelfde deelnemers als de vorige keer, Fortuna en AKC. Afgelopen jaar was het spannend, erg spannend en moest Fortuna er hard voor werken om bij afloop van de reguliere speeltijd 10-10 gelijk te staan. Heleen van der Wilt schoot daarop de Golden Goal er in.