Beslissende fase competitie

Door Thijs

ODO 1 speelde zaterdag tegen Nieuwerkerk 1. ODO speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen en scoorde moeilijk. Nieuwerkerk scoorde met name in de eindfase makkelijker en won met 13-8.

ODO 2 won moeizaam met 9-12 van hekkensluiter Achilles 3. Door het verlies van Dijkvogels heeft ODO het kampioenschap weer zelf in de hand. Afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie kan ODO aanstaande zaterdag thuis tegen Weidevogels kampioen worden. Is dit niet het geval dan zal ODO de gestaakte wedstrijd tegen Meervogels opnieuw moeten spelen.
ODO 3 zag het kampioenschap al eerder verloren gaan en daarom was de wedstrijd tegen Velocitas voor ODO niet meer van belang. ODO 3 pakte de winst met 17-13.
ODO 4 had weinig kans tegen het sterke Pernix 5. ODO verloor dik met 14-21. Het vierde heeft nu alle punten hard nodig om niet te degraderen. Aanstaande woensdag speelt ODO 4 om 20:00 in Den Haag tegen KVS 6. Supporters zijn van harte uitgenodigd om ons vierde te steunen!
ODO 5 verspeelde tegen DES 6 een kostbaar punt. ODO kwam niet verder dan 6-6 en is nu afhankelijk van de uitslag van Excelsior 7 volgende week. Alleen als Excelsior een punt laat liggen, maakt ons vijfde nog kans op het kampioenschap.
ODO A1 pakte na het verlies van vorige week tegen Valto de draad weer op en won ruim van ONDO A2 (7-12). Ook A1 is nu afhankelijk van de concurrentie. Alleen als koploper Valto volgende week verliest, is er nog kans op het kampioenschap.