ODO 2 op weg naar kampioenschap

Door Thijs

ODO 1 speelde de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Bolnes. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel. ODO startte sterk en pakte een 4-1 voorsprong. Vervolgens was er een zwakke periode van ODO waardoor Bolnes de achterstand kon ombuigen in een 4-7 voorsprong. Met name door het zwakke aanvallende spel van ODO kon deze achterstand niet meer goed worden gemaakt. Bolnes won met 16-17.

ODO 2 speelde thuis tegen Weidevogels 2. Beide ploegen hielden elkaar de hele wedstrijd in balans. Met een 8-8 stand op het scorebord en nog een paar minuten te spelen kreeg ODO de beste kansen op het beslissende doelpunt. Hoewel er genoeg kansen gecreëerd werden, duurde het tot de laatste seconden voor het doelpunt viel: 9-8 winst voor ODO. Aanstaande dinsdag speelt ODO 2 om 21:45 thuis tegen Meervogels 5 om het kampioenschap. Bij winst of gelijk spel is ODO kampioen; bij verlies moet er nog een beslissingswedstrijd worden gespeeld (wederom tegen Meervogels).
ODO A1 speelde thuis tegen Dubbel Zes A1. Met nog een paar minuten te spelen stond ODO 10-12 achter en leek de wedstrijd gespeeld. Toch gebeurde het onvoorstelbare: het moeilijk scorende ODO kon de korf opeens wél vinden en kwam terug tot 12-12. ODO wist er zelfs nog met de volledige winst vandoor te gaan door in de laatste paar seconden van de wedstrijd de winnende te scoren: 13-12.