Instructie sociale hygiëne op 14 maart in de punt

Door André

Met sociale hygiëne wordt bedoeld dat mensen gezond met elkaar omgaan; dat ze rekening houden met elkaars waarden en normen. In de sportkantine gaat het vooral om kennis van en inzicht in de invloed van alcoholgebruik( en misbruik) en hoe men verantwoord alcoholgebruik in de kantine kan bevorderen.

Belangrijk hierbij zijn huis- en gedragsregels en sociale vaardigheden om deze regels uit te dragen en na te leven. Verder houdt Sociale Hygiëne kennis in van de Drank- en Horecawet en aanverwante regelgeving en de Reclamecode voor alcoholhoudende dranken, van verschillende bedrijfsformules en doelgroepen en van technische, bouwkundige en ruimtelijke voorzieningen van de inrichting.

Om drankmisbruik te voorkomen en terug te dringen is er een aanwezigheidseis opgenomen in de Drank- en Horecawet. Dit betekent dat er op de tijden dat er wordt geschonken er altijd iemand aanwezig is met het diploma Sociale Hygiëne of een barvrijwilliger, die instructie heeft gehad over verantwoord alcoholgebruik. Hoewel een groot deel van de leden(senioren, junioren) en barouders de instructie al hebben gevolg, willen we ook dit seizoen weer een instructieavond organiseren om ook de andere leden/ouders in staat te stellen de instructie te volgen. Alle leden in de senioren, midweek en junioren(vanaf 16 jaar) en barouders worden opgeroepen de instructie minimaal éénmaal te volgen. Aangezien de eerste instructie in 2001 was zijn leden die even opgefrist willen worden van harte welkom. De instructie begint om 20:00 uur en duurt hooguit anderhalf uur. De instructie wordt gegeven door Addie Goudzwaard. Natuurlijk wordt de instructie afgesloten met een verantwoord geschonken en genoten drankje.

De volgende personen hebben de instructie of cursus één of meerdere malen gevolgd:
Addie Goudzwaard, André Buitelaar, Arjan de Vos, Arjan Lock, Arne Vermeer, Barbara van Nierop,Chantal ’t Hart, Christa Goedendorp, Claudia Vermolen, Frans Plieger, Hans Scheijbeler, Heleen Vermolen, Henk van Barneveldt, Hugo Noordhoek, Jaap van Vliet, Jacco Glerum, Jakomijn Hoogendam, Janneke vd Vaart, Jolanda van der Hak, Julie Louter, Kees van Popering, Lilian Kuijpers, Lisa de Raadt, Lisanne van Popering, Marc Goudzwaard, Martijn de Jongh, Marco van de Beukel, Mario Vermeer, Mark Zegwaard, Marlize van der End, Martin van Popering, Michiel van der Vaart, Olaf Passchier, Otto van Verschuer, Peter Vermolen, Pien van der Meer, Rie Broekman – Ommert, Rob vander Hak, Sander Kester, Sanne de Raadt, Simon Hanemaaijer, Tamar Plieger, Thea Vlottes, Thijs Ramakers, Tim Plieger, Wilco Goedendorp, Willem van Vliet.

Samengevat
Instructie Sociale Hygiëne
Datum: 14 maart 2005 20:00
Plaats: De Punt
Doelgroep: Alle leden vanaf 16 jaar en de barouders
Tijdsduur: Ongeveer anderhalf uur
Instructor: Addie Goudzwaard
Kosten: Geen

Mocht u nog vragen hebben dan kan u contact opnemen met Addie Goudzwaard of André Buitelaar.