Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– KNKV stelt fulltime bondscoach aan
– NK G-korfbal
– AB wil reclame op korf mogelijk maken
(Bron: KNKV)

KNKV stelt fulltime bondscoach aan

Dinsdag 15 maart zal het KNKV in een persconferentie op het verbondsbureau in Utrecht bekend maken dat het Korfbalverbond voor het eerst een fulltime bondscoach gaat aanstellen. Uitgelegd wordt waarom hiervoor is gekozen en hoe deze nieuwe bondscoachfunctie zal worden ingevuld. Het KNKV zal tijdens dezelfde persconferentie meer informatie geven over de Verre Oosten-reis van het Nederlands team, dat van 20 maart tot 11 april in China, Taiwan en Hong Kong verblijft. Verder zal het KNKV de pers dan informeren over de zaalfinale in Ahoy&#39 op 19 maart, de ervaringen met de kunststofmand en de visie van het Korfbalverbond op de mogelijkheden voor de andere sportbonden bij de NOS nu het betaald voetbal wegvalt in het Studio Sport-aanbod.

Tijdens een dinsdagmiddag gehouden persconferentie maakte het KNKV bekend dat er een nieuwe contract afgesloten is met bondscoach Jan-Sjouke van den Bos. Het huidige contract liep tot na de World Games van juli aanstaande. Van den Bos gaat zich voortaan fulltime richten op deze taak. Behalve de verantwoordelijkheid voor het nationale team, zal de bondscoach ook een belangrijke rol krijgen bij de internationale contacten. Ook de coördinatie van het talentenprogramma hoort voortaan bij zijn taak. Het nieuwe contract loopt tot en met 2007.

NK G-korfbal

Het Kampioenschap van Nederland G-korfbal 2005 zal plaats vinden bij De Dijkvogels in Maasdijk op zaterdag 18 juni.

AB wil reclame op korf mogelijk maken

Het Algemeen Bestuur bereidt een bestuursbesluit voor waarmee reclame-uitingen op de nieuwe kunststof korf mogelijk worden. Vooral bij plaatselijke sponsors blijkt er grote belangstelling voor deze mogelijkheid. Het AB verwacht dat de voorwaarden zeer binnenkort bekend kunnen worden gemaakt. Daarbij spelen ook de regels die de IKF stelt een rol.