Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– EK korfbal in 2006 naar Hongarije
– Reclame op kunststof korf wordt mogelijk
– KorfbalFit kick-off
– Nederlands Team in het Verre Oosten
(Bron: KNKV)

EK korfbal in 2006 naar Hongarije

Tijdens de tweede dag van de Eye Wish Groeneveld JWC hebben Henk Welmers namens het ExCo van de IKF en Adam Balpataki, president van de HKA (Hongaarse bond) het contract voor de organisatie van het EK Korfbal in 2006 getekend. Dit toernooi, waar Nederland titelverdediger van is, wordt in Boedapest gehouden.

Reclame op kunststof korf wordt mogelijk

Het Algemeen Bestuur heeft besloten reclame-uitingen op de nieuwe kunststof korf mogelijk te maken. Bij het bepalen van de voorwaarden spelen vooral de IKF-regels een rol. De IKF spreekt onder meer over zwarte letters, met als achtergrond dezelfde kleur als de korf. Het AB zal voor half april de exacte voorwaarden bekend maken. Voor TV-wedstrijden zullen de regels van het Commissariaat voor de Media gelden.

KorfbalFit kick-off

Afgelopen zaterdag is het project KorfbalFit van start gegaan. Dit programma voor senioren boven de 30 jaar draaide al als pilot bij een aantal verenigingen in Oost en Noord, zaterdag ging het ook van start voor de overige districten. KNKV-vicevoorzitter Jan-Willem Briedé ontving uit handen van projectleider Tineke Bosch-Oostindië de eerste mappen. De speciaal voor dit project ontwikkelde materialen bestaan uit een map voor de trainer en een map voor het kader. De kadermap bevat documenten die de verenigingen ondersteunen bij het opstarten van KorfbalFit. Met onder meer een stappenplan, een behoefte-onderzoek en evaluatieformulieren. Op 23 april staat het eerste landelijke toernooi open voor deelname van alle verenigingen.

Nederlands Team in het Verre Oosten

Van 20 maart tot 11 april verblijft het Nederlands team in China, Taiwan en Hong Kong. Er worden daar promotiewedstrijden gespeeld en clinics gegeven. Het programma en het reisschema is nu bekend gemaakt. Tijdens het verblijf in het Verre Oosten zullen de spelers en begeleiders elke dag verslag doen via de KNKV-website van de ervaringen en wedstrijden. Inmiddels zijn de verslagen van de eerste week in het Verre Oosten in het dagboek te lezen!