Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Kunststofmanden volgend seizoen alleen verplicht bij topkorfbal
– Internationaal korfbaltoernooi in Bosnië-Herzegovina
– Jaarverslag digitaal beschikbaar
– André Simons ontspoort
(Bron: KNKV)

Kunststofmanden volgend seizoen alleen verplicht bij topkorfbal

In het seizoen 2005-2006 zijn de kunststofkorven verplicht wedstrijdmateriaal in de topkorfbalcompetitie. Het Algemeen Bestuur heeft besloten welke klassen onder deze competitie vallen. Voor de veldcompetitie gaat het om (reserve-)Hoofdklasse senioren en de juniorenhoofdklasse. In de zaalcompetitie betreft het de (reserve-)Korfbal League en de juniorenhoofdklasse. In de Overgangsklasse en de Topklasse zijn de kunststofmanden dan nog niet verplicht. Het is wel toegestaan er mee te spelen.

Internationaal korfbaltoernooi in Bosnië-Herzegovina

Op 6 en 7 augustus organiseert KC Maglaj een groot internationaal toernooi in Maglaj (Bosnië-Herzegovina), in samenwerking met de Spaanse korfbalvereniging KC La Rotllana. Bij de deelnemers clubs uit Bosnië-Herzegovina, België, Spanje, Roemenië, Hongarije en Engeland.

Jaarverslag digitaal beschikbaar

Het jaarverslag van het KNKV over 2004 is op de KNKV-site geplaatst. Het jaarverslag is een van de belangrijkste agendapunten op de jaarvergadering van het KNKV op 11 juni in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Ook als u niet aanwezig zal zijn op de JAV kan het interessant zijn het jaarverslag eens door te lezen. Kijk onder Organisatie KNKV bij Regelingen/Besluiten.

André Simons ontspoort

In een gelijkopgaande wedstrijd liep het de tweede helft mis. Eerst kreeg Mady Tims een gele kaart van scheidsrechter Peter van der Terp, even later volgde André Simons. Hij reageerde furieus, grabbelde in de borstzak van Van der Terp naar de rode kaart. Tevergeefs maar ondertussen was er een dusdanig bedreigende sfeer ontstaan dat Van der Terp de wedstrijd staakte. Voor Simons was het de tweede gele kaart dit seizoen. Gecombineerd met een eventuele straf van de tuchtcommissie kan hij zijn laatste hoofdklassenwedstrijd hebben gespeeld.