Berichten van de KNKV

Door André

Deze week
– Lintjesregen 2005
– Nationale Korfbaldag
– TV Documentaire over korfbal in Rusland
– Brand bij Atalante
(Bron: KNKV)

Lintjesregen 2005

Van elf korfballers is nu bekend dat zij in de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van Koninginnedag zijn onderscheiden. Freerk van der Meer is o.a. voor zijn grote inzet voor TDK benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De volgenden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Nel van der Horst, sinds 1977 actief als vrijwilligster voor eerst Hoogvliet en later Nikantes; Willem Speelman, lid van Asko, voor 35 jaar inzet voor de verstandelijk gehandicapten; Rina Blom, vroeger Quick, nu Sporting Delta, vrijwilligster, scheidsrechter en 40 jaar werkzaam in het onderwijs; Arie van Ballegooijen van DKOD; Bep Huijbregtse, bijna 40 jaar actief binnen Swift (M) en maatschappelijke werkzaamheden elders; mevr. A. Janssens, vrijwilligster bij Mikado; Alice Tieleman, bestuurslid Pernix; Henk Heite, voormalig bestuurslid van DOSཪ en ook actief bij de Nederlandse Vereniging voor Blinden en Slechtzienden NVBS; Piet Cinjee, jaren lang vrjjwilliger bij RDZ; en Wim Bindels, ondermeer voor zijn werk als vrijwilliger bij Spes.

Nationale Korfbaldag

Op zaterdag 4 juni vindt op het terrein van korfbalvereniging DSC uit Eindhoven weer de Nationale Korfbaldag plaats. Op deze dag worden zes veldfinales gespeeld om het Kampioenschap van Nederland veldkorfbal. Het programma luidt:

11.00u Finale C-Jeugd
12.30u Finale B-Jeugd
14.15u Finale A-Jeugd Dameskorfbal
16.00u Finale A-Jeugd
18.00u Finale Topklasse
20.00u Finale Hoofdklasse

De toegangsprijs is voor volwassenen € 7,50 en voor jeugd t/m 15 jaar
€ 5,00. Meer informatie over de kaartverkoop

TV Documentaire over korfbal in Rusland

Onder de werktitel “Korfbal als exportproduct” maakt Omroep Fryslân een televisie documentaire van bijna een half uur over de ontwikkeling van korfbal in de Russische regio Orjol uit een stedenband met de gemeente Leeuwarden. De eerste korfbalcontacten dateren van 1991. Toen kwam een sportdelegatie uit Orjol in contact met deze gemengde teamsport. Sindsdien heeft korfbal zich er gestaag ontwikkeld en heeft Rusland inmiddels de vijftiende plaats op de internationale ranglijst van korfballende landen bereikt. De omroep maakt opnamen in Leeuwarden en op locatie in Orjol. Zij volgt onder anderen de verrichtingen van een groep van 28 jeugdige korfballers uit Leeuwarden, die tussen 18 en 28 mei een bezoek aan Rusland brengt. Ook wordt aandacht besteed aan de wijze waarop sport er in zijn algemeenheid en korfbal in het bijzonder door de jeugd wordt beleefd. De documentaire wordt in het najaar uitgezonden via het landelijke net en in Friesland diverse malen herhaald op Omroep Fryslân.

Brand bij Atalante

Het clubhuis van de Apeldoornse vereniging Atalante is in de nacht van 2 op 3 mei getroffen door brandstichting. Er is ernstige brandschade aangericht, maar het clubhuis is niet verloren gegaan. Mogelijk was een pyromaan aan het werk.