16 oktober – Ledenvergadering

Door Bestuur

Door Erik Passchier
Ieder jaar bij het begin van de herfst houdt ODO zijn reguliere ledenvergadering. Dit is voor het bestuur een belangrijk ijkpunt, want alle jaarlijkse stukken worden gepresenteerd en daarnaast is het ook het eindpunt/vertrekpunt van afzwaaiende/nieuwe bestuurs-leden. Volgende week maandag, 16 oktober, is weer een dergelijk moment.

ODO heeft echter niet een sterke traditie met leden-vergaderingen, en dan doel ik met name op de relatief lage opkomst van de leden bij dit evenement. Op zich zou ik dit als voorzitter kunnen beschouwen als een teken dat alles goed gaat binnen de vereniging, maar ik denk dat dit een te simpele conclusie is. Daarnaast is, zelfs als mensen tevreden zijn, feedback belangrijk voor het bestuur.

Als bestuur proberen we naast de reguliere agendapunten ieder jaar een speciaal thema op de agenda te zetten. Een onderwerp waar we een relatief groot deel van de agenda voor inruimen om een dialoog met de vergadering op te zetten. Afgelopen jaar was dit thema rond verplichtingen/verwachtingen naar elkaar toe binnen onze club. Zowel op het gebied van taken als op het gebied van “hoe gaan we met elkaar om”.

Dit jaar hebben we niet een heel groot thema, wel zullen we apart stilstaan bij de ontwikkelingen rond de ODO accommodaties en ODO Plus. Echter op dit gebied is er op dit moment minder te kiezen voor de ledenvergadering dan we wellicht een aantal maanden geleden verwachtten. Wilt u weten wat er nog meer achter deze wat cryptische zin zit dan zult u moeten komen op 16 oktober.

Er zijn ook nog wel eens wat vragen voor wie de ledenvergadering nu bedoeld is. Ik kan flauw zijn door te zeggen dat de naam het al aangeeft, maar een beetje waarheid schuilt hier wel in. Ik hoop zelf altijd van harte dat alle senioren en junioren van ODO bij de vergadering aanwezig zijn. De oudste B-tjes zijn ook van harte welkom, voor de jongere jeugd is de vergadering denk ik niet zo relevant. Maar, voor deze categorie hebben de oprichters van ODO lang geleden al bedacht dat de ouders of verzorgers van de jeugdleden vertegenwoordigers mogen zijn. Nu verwacht ik niet alle ouders op de vergadering, maar wil ik alle ouders wel van harte uitnodigen om de vergadering bij te wonen, u bent welkom. Zeker de grote groep mensen die een steentje aan de organisatie bijdraagt kan een zeer relevante bijdrage leveren!

Vorige week zaten de stukken voor de ledenvergadering bij het clubblad. Ik wil de mensen die volgende week naar de vergadering komen vragen om deze stukken even door te nemen, dit kost zeker geen uren en helpt om op het goede moment met kritische vragen aan de bel te kunnen trekken.

Ik hoop op een grote opkomst en ik verzoek alle senioren, junioren en overige volwassen leden van ODO om als ze niet komen zich af te melden bij de secretaris, Addie Goudzwaard. Dat kan heel gemakkelijk met een e-mailtje vanaf de ODO-site.