Opnieuw grote overwinning voor ODO 1

Door Thijs

ODO 1 heeft opnieuw een grote overwinning geboekt. Vorige week werd ZKC verslagen met 16-5 en deze week moest DKV er aan geloven. De ploeg uit IJmuiden had thuis geen kans tegen ODO en verloor met maar liefst 18-6. De wedstrijd werd voor rust al beslist. ODO liep binnen een kwartier uit naar een riante 1-7 voorsprong en via 2-12 werd de ruststand bepaald op 4-13. DKV was aanvallend machteloos tegen een sterk verdedigend ODO. Ook aanvallend was ODO scherp en had geen enkele moeite met het achterverdedigen van de tegenstander. In de tweede helft was de scherpte er bij ODO een beetje af, waardoor de eindstand bepaald werd op &#39slechts&#39 6-18. Volgende week staat voor ODO 1 de eerste echte test op het programma tegen medekoploper Velocitas.
ODO 2 speelde uit tegen ALO 2. Beide ploegen waren elkaar dit seizoen al tegengekomen in de voorbereiding op het veldseizoen. Toen had ODO het moeilijk tegen ALO en ook nu ging het bij ODO moeizaam. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en bij 7-7 in de laatste minuut leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. ODO had echter andere plannen en scoorde in de laatste seconde de winnende.
ODO 4 speelde thuis tegen VEO 5. In een wedstrijd waarin beide ploegen en de scheidsrechter elkaar niet altijd even goed begrepen trok ODO aan het langste eind. De 10-8 voorsprong werd in de slotfase nog wel verkleind naar 10-9, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.