Veel winst voor ODO deze zaterdag

Door Thijs

ODO 1 deed goede zaken door te winnen van medekoploper Velocitas. ODO startte sterk en wist in de eerste helft al een ruime voorsprong op te bouwen. Met rust was de marge al opgelopen tot zes doelpunten (8-2). In de tweede helft startte Velocitas scherper dan ODO en wist de achterstand terug te brengen tot drie doelpunten. ODO wist erger te voorkomen door verdedigend er een tandje bij te doen en aanvallend de kansen af te maken. De marge werd weer vergroot en de overwinning kwam nooit in gevaar. Een mooie 16-9 zege was het resultaat. ODO 1 staat nu alleen eerste in de poule met twee punten voorsprong op de nummers twee.
ODO 2 speelde tegen koploper ONDO 2 een sterke wedstrijd. In de eerste helft ging de strijd nog gelijk op, maar in de tweede helft wist ODO afstand te nemen. Een duidelijke en verdiende 14-8 overwinning was het resultaat.
ODO 3 verloor uit van Dijkvogels 2. Het begin van de wedstrijd was voor Dijkvogels, maar ODO wist weer terug in de wedstrijd te komen. Toch was het Dijkvolgels dat aan het langste eind trok en de winst binnen sleepte (12-10).
ODO 4 leek tegen Avanti 6 eenvoudig te gaan winnen toen er met nog een paar minuten te spelen een 10-7 voorsprong op het scorebord stond. ODO 4 maakte het echter nog onnodig spannend door Avanti terug te laten komen tot 10-9. Gelukkig floot de scheidsrechter op tijd af, zodat de twee punten in Maasland konden blijven.
ODO A1 probeerde de prestatie van ODO 4 te verbeteren door een ruime voorsprong tegen Achilles A1 uit handen te geven. De ploeg uit Den Haag boog de achterstand zelfs om tot 11-11 met nog enkele minuten op de klok. Toch kreeg ODO A1 waar het recht op had en scoorde alsnog de winnende treffer: 12-11.