Een groene zaterdag

Door Thijs

Vandaag waren er zowel bij de senioren als bij de jeugd weer veel &#39groene&#39 wedstrijden.
ODO 1 speelde uit tegen KIOS. De eerste helft ging erg moeizaam. ODO kreeg wel veel kansen, maar de afronding was niet goed. KIOS kreeg minder kansen dan ODO, maar had weinig moeite om de korf te vinden. Het resultaat was een 8-7 voorsprong voor de thuisploeg met rust. In de tweede helft stelde ODO orde op zaken. ODO begon scherp en boog de achterstand meteen om in een voorsprong. De scherpte was er bij KIOS in de tweede helft af, waardoor ODO kon uitlopen naar een ruime voorsprong. Uiteindelijk was de winst met 14-22 voor ODO.
ODO 2 speelde tegen De Danaïden een matige wedstrijd. Met rust stond het 5-5. In de tweede helft was ODO beter dan de tegenstander, maar het lukte niet om dit in doelpunten uit te drukken. Er werd wel gewonnen: 7-10.
ODO 3 deed goede zaken door de eerste punten van dit zaalseizoen te pakken. Tegen het tweede van Valto werd er afgetekend gewonnen met 16-8.
ODO 4 wist te winnen van DES 2. In de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en met rust stond het pas 3-3. In de tweede helft vielen de doelpunten makkelijker. ODO was beter in het afronden van kansen en won verdiend met 9-12.
ODO 5 moest spelen tegen Refleks 6. Eerst in de Marimbahal, toen in De Schilp en, zo bleek zaterdag, eigenlijk toch weer in de Marimbahal. Zowel ODO, Refleks, scheidsrechter en beoordelaar waren hier niet van op de hoogte. Iedereen stond dan ook voor een gesloten en donkere zaal. Na wat gebel werd de zaal geopend en kon er worden gestart. In de eerste helft werd door beide ploegen moeilijk gescoord. Ruststand 3-4. In de tweede helft hield het vijfde de voorsprong vast en won verdiend met 4-7,