Nu in de boekhandel: Een Nieuw Versje

Door Bestuur

Dagblad Trouw, oktober 2008:
De lezers die ieder jaar beëindigen door vanaf 22 december elke dag een hoofdstuk te lezen uit &#39De avonden&#39 -en geloof me, daar zijn er veel van- zouden voor de verandering eens &#39Een Nieuw Versje&#39 moeten proberen. Het is bijzonder geestig.

Esquire, oktober 2008:
Een Nieuw Versje bombarderen wij zonder schroom tot indrukwekkendste debuut van 2008.

Folia, 15 oktober 2008:
Soms wil je schreeuwen: ‘Doe dan eens wat, maak wat van je leven!’ Maar hij blijft een schim op de drempel van het bestaan, die de stap erover niet durft te nemen. Het is een pleidooi voor het schrijftalent. Maar iets minder mistroostig en uitzichtloos mag de volgende keer ook wel.

De Roskam, oktober 2008:
Stilistisch gezien is Een Nieuw Versje verre van perfect te noemen. Veel magere, korte zinnen en woorden die zich steeds herhalen. De frequente herhalingen doen aanvankelijk wel grappig aan. Evenals de karakteristieke fouten die de spellingcontrole niet ontdekt: &#39je moet het echt, écht zweren. […] Ik &#39zweerde&#39 het. Maar op den duur…! Zijn vondst om alles op te sommen — wat er allemaal vanuit de trein te zien is tussen Lelylaan en Leiden; wat er in kerstpakket nummer één zit en wat in pakket nummer twee; in wat voor situaties een verdwenen collega terecht zou kunnen zijn gekomen, et cetera — is ronduit vervelend, maar komt het leestempo wel ten goede! Resumerend: qua dikte en niveau de ideale bundel voor een VMBO-lijst!

Stentor/Veluws Dagblad, oktober 2008:
(…) is op iedere bladzij de innerlijke noodzaak voelbaar een beeld te geven van modderende individuen in deze tijd. Daarin is de schrijver uitstekend geslaagd.

Metro België, oktober 2008:
Als lezer voel je geen overweldigende behoefte om je te identificeren met deze kluns, maar dat gebeurt lekker toch. Een hype waard? Oordeel vooral zelf.

Playboy, oktober 2008:
Treurig! Maar wel erg goed en vermakelijk opgeschreven.