ODO EEN MAKKELIJKE PROOI VOOR ALBATROS.

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week stond er voor ons vlaggenschip niets meer op het spel. We waren veilig voor de 1e klasse, maar hadden afgesproken dat we nog één keer zouden vlammen voor het thuis publiek. Jannes zou ook deze week de plaats van zijn broertje innemen, ondanks dat hij al bijna de hele 2e helft bij het 2e had mee gedaan. Ik was er van uit gegaan dat we er nog helemaal voor zouden gaan, maar al snel werd duidelijk dat de scherpte van vorige week ontbrak. Het duurde bijna zeven minuten voordat er werd gescoord, wat helaas door de tegenstander werd binnengeschoten. Niets aan de hand,want dat was vorige week ook het geval. Toen Thijs even later vanaf de stip de gelijkmaker erin gooide, mocht het andere aanvalvak het proberen. Dit wilde echter niet snel lukken en voor we het wisten hadden de dames van Albatros de korf twee keer gevonden en werd er weer gewisseld. Babette zorgde met een afstandschot weer voor aansluiting en Thijs schoot in de 17e minuut de gelijkmaker er in. Je zou verwachten dat ODO nu het initiatief zou pakken, maar dat was helaas niet het geval. Albatros zou in de volgende vijf minuten drie maal achter elkaar scoren, terwijl voor ODO alleen Thijs uit een kort kansje wist te scoren. Albatros vergrootte het gaatje weer naar drie, waarna Jannes onze 5e er in gooide. Weer was het de tegenstander die als eerste scoorde en toen een van de Albatros heren met een afstandschot het verschil op 4 zetten werd het toch tijd om wat terug te doen. Voor de rust zouden Tim en Anton ieder nog een keer de korf vinden, maar daar stonden ook Albatros doelpunten tegenover. Bij 7-11 werden de kleedkamers opgezocht om iedereen weer op scherp te zetten.

Het openingsdoelpunt in de 2e helft was ook voor Albatros, wat duidelijk maakte dat zij er in ieder geval nog helemaal voor zouden gaan. Sanne wist uit een doorloop het gaatje weer te herstellen, maar dat werd direct weer hersteld door een heer van de tegenstander. Anton zorgde, met ons 200e competitiedoelpunt, weer voor een verschil van 4, maar nu zou de tegenstander in vijf minuten drie maal raak gooien. Het verschil was opgelopen naar 9-16, voordat ODO weer wat terug zou doen. Babette nam het team op sleeptouw door een doorloop nu, ook in de ogen van de scheidsrechter, goed af te ronden. Sven, die in de 10e minuut de plaats van de moe gestreden Jannes had ingenomen, schoot de 11-16 binnen. Een minuutje later zou hij ook tekenen voor ons 12e doelpunt en ging er weer een beetje vertrouwen in de aanvallen te komen. Nadat Bianca het verschil had terug gebracht naar drie doelpunten, vond de tegenstander helaas ook weer de korf. Sanne en Sven schoten allebei raak, waardoor er met nog 5 minuten te spelen toch nog wat hoop op een goede afloop begon te leven. Albatros speelde de wedstrijd echter geroutineerd uit en wist ook nog de eindstand op 15-18 te zetten. Jammer voor het publiek dat we niet de drive van vorige week konden vasthouden om ook Albatros te verslaan. Gelukkig had ons vlaggenschip de punten niet meer nodig, maar voor het slotfeest wat de sporthal voor ons georganiseerd had was het wel leuker geweest als de punten in Maasland gebleven waren. Uiteindelijk zijn we toch wel tevreden met het resultaat van dit wisselvallige zaalseizoen. In januari waren er weinig mensen die hun geld op ons gezet zouden hebben voor behoud in de 1e klasse. Na een goede serie van 4 gewonnen wedstrijden, stonden we ineen op de 3e plaats en was de rode lantaarn ver achter ons. Daarna waren er weer twee verlies partijen die eigenlijk niet nodig waren.

Gelukkig herpakten we ons tegen de kampioen en pakten daar de punten. Dit blijken nu heel belangrijke punten geweest te zijn, want vanavond heeft Korbatjo van TOP gewonnen en staat na het gelijke spel van vorige week nu op 11 punten. Zij gaan met Merwede uitmaken wie er volgend jaar in de 1e klasse speelt. Wij gaan ons voorbereiden op het veldseizoen, waar we op de 3e plaats staan achter OZC en Ready. Het verschil is echter klein, dus er is nog genoeg kans om te klimmen en voor het kampioenschap te gaan. Wij hopen u ook weer langs de lijn of op het terras te mogen verwelkomen om ons naar de overwinning te schreeuwen. Volgende week staat alweer de eerste oefenwedstrijd gepland tegen ONDO uit ’s Gravenzande en een week later zullen we afreizen naar Kamerik om tegen SDO te spelen. Op 2 april gaat het weer om de punten tegen Juliana in Oud-Gastel.

Genoeg om naar uit te kijken dus. Trek uw jas dus aan en kom ons ook op het veld bekijken.