ODO ONDANKS PRIMA WEDSTRIJD WEER MET LEGE HANDEN.

Voor alweer de laatste wedstrijd voor we de zaal in gaan, moest ons vlaggenschip naar Voorburg om tegen VEO om de punten te strijden. In het voorprogramma speelde VEO’s 2e tegen Tjoba een gelijk opgaande pot, waarin VEO uiteindelijk nipt wist te winnen. In deze wedstrijd werd het voor VEO bekende spel op de mat gelegd. Een achterstand van 3 doelpunten werd met fair korfballen, maar met veel inzet in de laatste 10 minuten omgezet naar winst met één doelpunt verschil. Hier zouden wij ook mee te maken krijgen. De wedstrijd werd weer onder een heerlijk najaarszonnetje afgewerkt onder leiding van scheidsrechter Blok uit Sassenheim. Voor deze wedstrijd had Arthyn de opstelling eens gewijzigd, mede door blessures van Sanne R. en Bianca. De oplettende lezer weet dat we dus een dame tekort kwamen. Deze plaats werd ingevuld door het zusje van Sanne. Iris maakte haar debuut in het vlaggenschip en deed dat niet onverdienstelijk, zoals u verderop kunt lezen. Na het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. Wij hadden ons voorgenomen dat die voor ons moest zijn, want dat was tot nu toe nog niet vaak gelukt. VEO werd duidelijk dat wij onze huid duur zouden verkopen, waardoor het ruim 6 minuten duurde voor er gescoord werd. Deze treffer was voor VEO, dus wij moesten weer in de achtervolging. Een aantal minuten later zou ook de 2-0 op het “scorebord”verschijnen. Ons verdedigingsvak, met Sven,Thijs, Sanne en Tamar gingen proberen dit weer recht te trekken. Al snel wist Sven een schot door de korf te jagen, maar helaas viel er een minuutje later aan de andere kant ook weer een bal door de korf. VEO zou dit gaatje vergroten naar 3 doelpunten bij 4-1, maar toen gooide Iris de zenuwen van zich af en wist van afstand de korf te vinden. Even later was ook Thijs trefzeker en was de aansluiting weer daar. Toen een paar minuten later ODO met een overtreding van het scoren werd afgehouden, kon de heer Blok niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Thijs laat zulke buitenkansjes zelden onbenut, waardoor we weer op gelijke hoogte waren. De aanvoerder van VEO was echter ook vandaag weer heel gedreven aan het schieten en wist zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Dit duurde echter maar héél kort, want Iris bracht ons met haar 2e treffer in dezelfde minuut weer op 5-5. Niet veel later was Thijs zijn tegenstander te snel af en wist ons met een doorloop op voorsprong te zetten. Met nog 5 minuten tot de rust zat er misschien wel wat moois in het verschiet. Helaas wist VEO nog een tandje bij te schakelen en met 4 doelpunten op rij uit te lopen naar 9-6. In de laatste minuut zag de scheidsrechter weer een overtreding in de ODO aanval en legde de bal wederom op de stip. Ook deze werd koel afgemaakt door Thijs.

In de rust werden de spelers weer op scherp gezet. We waren goed bezig en er was nog tijd genoeg om er wat moois van te maken. De eerste aanval na de onderbreking werd er nog niet gescoord, maar in de 2e minuut wist Anton toch de korf te vinden met een onderhands balletje van achter de korf. Beetje jammer dat het bij VEO ook bleef lopen, waardoor zij weer uitliepen naar 11-8 voordat Sanne met haar doorloop wist te scoren. We hadden het nu verdedigend aardig voor elkaar, waardoor het ruim 6 minuten duurde voordat er weer een doelpunt viel. Het was helaas wel een doelpunt voor VEO, waardoor het gaatje weer drie werd. Mark wist dit binnen no-time terug te brengen naar twee, toen hij een vrije bal wist te verzilveren. Met nog 15 minuten te speler werd een tweede debutant in het veld gebracht. Eline kwam in het veld om haar kunsten te vertonen. Zij mocht ook al snel een poging wagen om een vrije bal te maken, maar, waar zij op de training deze er bijna allemaal ingooit, met de last van haar debuut in één lukte het vandaag niet om de aansluitingstreffer te maken. VEO schakelde weer een tandje bij en wist in de volgende 10 minuten 4x op rij te scoren, waar wij geen doelpunt tegenover konden zetten. ODO ging pas in de laatste vijf minuten voor het einde weer met scherp schieten en scoorde 3x op rij. Helaas was dit alleen nog genoeg om het verschil te verkleinen naar 17-13, maar wat ons weer met lege handen naar Maasland deed terugkeren.

Het moet wel gezegd dat we ook nu weer als team alles gegeven hebben om onze eerste overwinning binnen te halen. Er wordt prima gekorfbald, maar het wil alleen nog niet lukken in de afronding. Wij hebben nog te veel kansen nodig om een doelpunt te scoren. In de komende periode gaan we dus het vizier oppoetsen, zodat we er in de zaal helemaal klaar voor zijn.
Invallers bedankt voor jullie inzet en supporters voor de steun. Volgens mij hebben jullie een prima wedstrijd voorgeschoteld gekregen. Dinsdag gaan wij voor de eerste training naar de Hofstede. Op 1 en 2 november speelt ons vlaggenschip voor de HC cup tegen Sporting Trogon en Excelsior. Dit zijn beide overgangsklasse ploegen, waardoor we ook weer met de schotklok mogen spelen. Een uitdaging die we graag aangaan en we zullen ook daar onze huid duur verkopen. 5 november is er dan een oefenwedstrijd gepland tegen Dijkvogels in onze eigen sporthal. Wij hopen jullie daar ook allemaal weer tegen te komen.