Achilles (Hg) 5 – ODO 8   2-10

Door Kees van der Kooij

Precies om 17.00 uur stond de ploeg klaar om met 2 auto's naar Den Haag te vertrekken. Je voelde toen al de spanning want onverwachts, nou ja onverwachts?,  was de week daarvoor op het laatste moment de wedstrijd tegen de Hoekse niet door gegaan. En nu dan vanavond tegen het lastige Achilles. Thuis dankzij de winnende goal van Hugo in de laatste minuut met 11-10 gewonnen. Vooraf waarschuwde Gerard ons vooral voor deze ploeg want zij hebben veel routine dus laat je niet in de maling nemen. Voor de rust bleek al gauw dat de beide verdedigingen potdicht zaten. De ruststand was derhalve daarom slechts 1-3! Maar we speelden goed als team. Alles klopte. Een goede opstelling, met op de bank goede reserves alleen de doelpunten bleven uit. Maar in de 2e helft bleek al snel dat Achilles heel veel had moeten geven en kwam ODO erachter waar hun (Achilles)pees zat: geduldig blijven spelen, zorgen voor een goede bezetting van de paal en het komt dan vanzelf. Dat bleek dan ook. Met een ruime 10-2 overwinning gingen we als ploeg heel tevreden terug naar Maasland. Helaas ontbraken in ons team Annelies en Peter. Maar dankzij de inzet  van Claire en Bart, die zelf al een fantastische wedstrijd hadden gespeeld met hun eigen team, waren we kompleet. De doelpuntmakers waren Gerard (3x), Claire (2x), Martin (2x), Hugo (2x), en Marian. Ria bleef op eigen verzoek op de bank terwijl Bart de laatste 10 minuten Gerard verving.