ODO LEGT KOPLOPER TOP HET VUUR AAN DE SCHENEN.

Na de verloren wedstrijd van vorige week, was het aan Arthyn om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. We hebben dan ook de koppen bij elkaar gestoken om een route uit te stippelen naar het behoud in de 1e klasse. Vandaag zou er een start gemaakt worden met de race naar punten. De historie verteld dat we tegen TOP altijd een goede wedstrijd weten neer te zetten en wie weet wisten we nu wel voor een stunt te zorgen. We startte de wedstrijd met Eline in de basis op de plaats van de nog niet herstelde Iris. Na het voorstellen werd de wedstrijd ingefloten door scheidsrechter Hoekwater, die ook onze uitwedstrijd tegen Fortis leidde. TOP ging direct in hoog tempo op jacht naar doelpunten, want zij moesten winnen om de koppositie te behouden. Het duurde dan ook maar een halve minuut voordat de score door TOP werd geopend uit een vrije bal. De 2e treffer duurde wat langer, want onze verdedigende tactiek zorgde ervoor dat TOP meerdere één schots aanvallen kreeg te verwerken. Onze aanvallen werden wel goed neer gezet, maar de doelpunten wilden niet vallen. Toen in de 4e minuut weer gescoord werd ging het vak met Sven, Thijs, Sanne en Tamar het voor ODO proberen. Sven was vanavond weer scherp in wist voor ODO de nul van het bord te schieten. Niet veel later mocht hij vanaf de stip de gelijkmaker erin gooien, nadat Tamar met een overtreding van scoren was afgehouden. TOP zou ook hun derde doelpunt uit een vrije bal maken, maar in de volgende aanval liet Eline zien dat zij niet voor niets was meegekomen en maakte weer gelijk. We waren lekker op dreef en deden zeker niet onder voor de Zeeuwse ploeg. We namen dan ook brutaal een voorsprong bij 3-4 na de doorloop van Sven. Het duurde echter te lang voor daar een vervolg op zou komen, waardoor TOP na vijf minuten weer de gelijkmaker zou maken. We kregen daarna helaas weer 3 treffers tegen, waardoor we weer in de achtervolging moesten. De ruggen werden gerecht en het tempo ging weer omhoog. De achterstand van 7-4 werd weggewerkt en bij 8-7 haakten we weer aan door doelpunten van Sven, Eline en een doorloop van Sanne. We speelden de laatste minuut voor rust helaas weer niet goed uit en kregen nog 2 doelpunten om de oren uit een beetje domme verdedigingsfouten. We zochten daardoor de kleedkamer op bij een 10-7 achterstand.
Na de mandarijnen zouden we proberen het gat weer te dichten en toch proberen de wedstrijd te kantelen. TOP was echter ook op scherp gezet en maakte het verschil in de eerste vijf minuten zes doelpunten, voordat ODO weer bij de les was. Wij toonde echter weer veerkracht en wisten het verschil in de volgende 4 minuten weer terug te brengen tot 13-11 door doelpunten van Anton en Sven. Voordat de aansluitingstreffer werd gemaakt scoorde TOP helaas weer, maar door doelpunten van Mark en Sven vonden we bij 14-13 weer aansluiting. Dit zou nog twee maal gebeuren bij 15-14 en 16-15, waardoor het bij TOP toch wel erg stil werd op de tribunes en het team erg rommelig ging spelen. Zij wisten zich echter op tijd te herpakken en zette met nog 10 minuten op de klok een eindsprint in. Dit zou zijn vruchten afwerpen door in een paar minuten het verschil weer naar 4 te tillen, waarmee de wedstrijd gespeeld was. Voor ODO waren Mark, Jakomijn en Sven nog wel goed voor 3 doelpunten, maar daar stelde TOP 6 doelpunten tegenover. Hierdoor werd de eindstand uiteindelijk 24-18.
Helaas geen punten uit Zeeland, maar we stapten wel met een goed gevoel van het veld. We stonden er weer en wisten het de koploper tot 10 minuten voor het einde heel lastig te maken. Een derde keer het gat dichten was iets te veel gevraagd van de spelers, maar over het getoonde spel konden we tevreden zijn. Eline heeft in haar eerste wedstrijd in 1 haar tegenstander prima onder controle gehouden en ook aanvallend haar taken prima vervuld. Reserves en Paul bedankt dat jullie de lange reis naar Arnemuiden hebben willen maken. Ik denk dat jullie ook hebben genoten van ons herrezen vlaggenschip. Volgende week wacht die andere Zeeuwse tegenstander. Fortis komt met ons strijden om de punten in de Hofstede. De uitwedstrijd in Vlissingen werd door hen gewonnen met 19-10, maar daar moet wel bij opgemerkt worden dat ODO daar toen niet goed bij de les was en in de 1e helft de wedstrijd al uit handen gaf. Voor volgende week hebben we héél andere plannen, dus kom allemaal naar de Hofstede om ons vlaggenschip naar de overwinning te schreeuwen.