KCC/Hijbeko 4 – ODO 2   13-12

Door Jeroen

Omdat er een aantal heren bij ODO 1 niet mee konden doen werden Anton en Koen gevraagd om bij ODO 1 te spelen en Sanne werd gevraagd om reserve te zitten. Zij hebben daardoor dan ook gelijk gespeeld en hebben het eerste punt van het seizoen gepakt.

Maar nu over de wedstrijd van Jong ODO. Met 4 dames en 4 heren vertrokken we vanuit Maasland naar Capelle aan den IJsel. Er scheen een lekker zonnetje maar de wind was wel redelijk. De wind moesten we dan ook in ons voordeel gebruiken en niet als nadeel zien. We begonnen niet heel goed aan de wedstrijd en doordoor stonden we ook al snel op een 2-0 achterstand. Hierdoor werden we wakker en stonden we met de rust 5-5. Tijdens de rust waren we weer in slaap gevallen want er werd binnen 10 minuten 4 keer gescoord door KCC. Michiel was in de eerste helf al door zijn enkel heen gegaan en kon na de rust niet makkelijk meer acties maken. Hij werd gewisseld voor Bart. Daarna werd het een spannende wedstrijd. ODO 2 wist het gat te dichten en met nog 7 minuten te spelen stonden we nog 1 punt achter. De stand was 12-11 en ODO 2 was goed aan het korfballen. Maar met nog 4 minuten te spelen scoorde KCC hun 13e punt en was het verschil weer 2. ODO wist nog wel 1 keer te scoren door een strafworp. En in de laatste 3 minuten waren er nog een heel aantal kansen waarvan er eentje bijna zat maar het mocht niet baten. Eindstand was dan ook 13-12 en hield de nummer 1 in de poul de punten thuis. Volgende week moeten we thuis tegen ONDO 2 en dan gaan we gewoon winnen. Volgende week is de verslaggever van de wedstrijd Marjanneke. Groeten Jeroen