Vitesse (Ba) A1 – ODO A1   8-9

Door Martijn

Hallo allemaal,

Deze zaterdag reisden we af naar Barendrecht, waar ons een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2: vitesse, te wachten stond. Na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld, stond het door Bart en Judith, 2-0 voor ons. Na deze voorsprong, wilde de bal er bij ons niet zo makkelijk meer in en daar reageerde vitesse op met 4 goals. 4-2 achter en nog 7 minuten tot de rust, scoorde jesse een schot. En amper 2 minuten later was het weer raak. 4-4. We hadden onze achterstand weer goed gemaakt, Alleen nu nog voorkomen voor rust. Door twee goed opgezette aanvallen vielen er twee mooie goals en gingen we de rust in met: 6-4. Na de rust begonnen we gelijk met een goede aanval, waar we door een strafworp onze voorsprong uitbreidde tot 7-4. Alleen vitesse wist het gat van de korf ook nog te vinden waardoor ze terugkwamen tot 7-6. De aanval daarna reageerde gelijk op hun terugkomst, door de 8-6 te scoren. Alleen tien minuten later stond het 8-8. Het besloot een spannende slotfase te worden, waarin beide partijen de korf niet echt wisten te vinden. Tot dat we 12 minuten voor tijd het 8-9 maakte. Die voorsprong moesten we natuurlijk vasthouden, en dat lukte. Eindstand: 8-9. De aanval heeft de laatste minuten goed uitgespeeld en de verdediging heeft zich van z'n beste kant laten zien.

Volgende weken mogen we aan ijsselvogels laten zien dat we niks voor niks 2e staan! En dan mag Jesse daar een mooi verslag van schrijven.