ODO A1 komt tot de kwartfinale in de Haagse Korfbaldag(en)

Door Michiel

Na een sterke eerste helft van de veldcompetitie is ODO A1 inmiddels weer enige tijd aan het trainen in de zaal. Op het veld heeft de A1 laten zien dat het hele goede wedstrijden kan spelen en winnen (met mooi spel en veel doelpunten), maar ook de wat mindere wedstrijden weet te winnen (met veel strijd, doorzettingsvermogen en weinig doelpunten tegen). Ook in de zaal gaan we er natuurlijk voor om de goede serie door te zetten. Afgelopen zaterdag stond de strijd om de beker op het programma tijdens de Haagse Korfbaldagen. Het programma was iets aangepast ten opzichte van vorige jaren. Normaal speelden de junioren op zaterdag in een poulefase en de winnaars van die poules speelden later in de week de kwartfinales. Dit jaar moest er wellicht bezuinigt worden op zaalhuur, want de poulewedstrijden en kwartfinales waren allemaal op een dag gepland. Door het volle speelschema stonden er dus maximaal 3 wedstrijden van 36 minuten op het programma. In de poule kwamen we Madjoe A1 en Maassluis A1 tegen. In beide wedstrijden speelden we bij vlagen goed en wisten we makkelijk te scoren, toch verslapten we ook af en toe en lieten we op die momenten de tegenstander weer wat dichterbij komen. Uiteindelijk wonnen we twee keer met 4 a 5 goals verschil (4-9 en 9-5 volgens mij). Helaas viel Rick in de wedstrijd tegen Maassluis uit met een knieblessure. Hopelijk valt het mee en hoeven we je niet te lang te missen! Als winnaar van de poule speelden we later op de dag tegen HKV A1, de ploeg die vorig jaar in de kwartfinale ook de tegenstander was. Toen waren ze de betere ploeg en was het een lastige wedstrijd. Ook nu bleek het een strerke tegenstander te zijn, maar met een goede instelling gingen we de strijd aan. Het werd een leuke wedstrijd, waarbij we telkens net niet in staat waren om gelijk te maken. HKV wist elke keer het gaatje weer naar 2 goals te brengen en in de laatste minuten viel de goal die het nog spannend had gemaakt bij ons net niet. Aan de overkant wist HKV wel te scoren en zo beslisten ze de wedstrijd (7-10). Zo eindigde de Haagse Korfbaldagen voor ons dus al op de eerste zaterdag, maar wel na 3 goede oefenwedstrijden. Ohja, Judith heeft de eer om over onze volgende wedstrijd een verslag te schrijven.