ODO C2 – Excelsior (D) C2

Door Ramona

Hallo C2!

Eindelijk eens een verslag van één van jullie coaches in de Praatpaal. Helemaal blij van de gewonnen wedstrijd kwam ik thuis en ik dacht, goh laat ik dat eens meteen op digitaal 'papier' gaan zetten!

Vandaag speelden we namelijk onze tweede oefenwedstrijd in de Hofstede; vorige week lieten jullie al een goede pot zien. Veel van wat we op de trainingen doen kwam namelijk terug in die wedstrijd: roepen en voorverdedigen in de verdediging en uitblokken en fel vrijlopen in de aanval bijvoorbeeld. Helaas hebben we deze wedstrijd wel verloren, maar het was zeker veelbelovend voor de rest van het zaalseizoen.

Maargoed, vandaag speelden we tegen Excelsior, sowieso al wat later op de dag, dus iedereen was goed uitgeslapen :-). Verder zijn jullie allemaal lekker fel en scherp aan de wedstrijd begonnen. Jacco en ik hadden de vakken eens even goed door elkaar gehusseld, dus dat was nog wel even wennen. Toch liet de eerste verdediging (alleen maar meiden dit keer) de tegenstander maar niet tot scoren komen en had de eerste aanval (eindelijk de twee mannen bij elkaar, aangevuld met twee dames) hele lange aanvallen met veel schoten. Precies wat jullie coaches willen zien!

Helaas pindakaas scoorde Excelsior toch een doelpunt, ben even vergeten wat voor één. Daardoor stonden we een tijdje achter. Maarja, de aanval had zulke goede lange aanvallen, daar moest natuurlijk wel een keer een doelpunt uitkomen. Gelukkig scoorde onze eerste aanval dan ook vlak voor rust de gelijkmaker; een korte kans. In de rust hadden Jacco en ik bijna alleen maar complimenten (sowieso gingen die duimen omhoog voor jullie), dus vol goede moed begonnen we aan de tweede helft.

We hadden hier al meteen een wissel, Rick moest dringend naar huis en dus kwam Emma ons versterken. Verder ging er weinig anders dan in de eerste helft: hele goede aanvallen van ons en best wel korte aanvallen van de tegenstander; we bleven de ballen maar onderscheppen! Halverwege de tweede helft werd Jolijn gewisseld voor Danielle. Kort daarna kwam er een doelpunt: ditmaal een mooi schot achter de paal door ons damesvak. Er werd in de zaal gejuicht alsof het een kampsioensdoelpunt was, maar dat mocht ook wel! Hierna werd de wedstrijd prima uitgespeeld; 2-1 voor ons dus.

Dames en heren, jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld vandaag. Volgens mij was het ook nog eens een leuke wedstrijd om te zien voor het publiek. Ik zeg: laten we dat voortzetten dit zaalseizoen!

En om even te kijken of deze verslagen wel gelezen worden een test: ik geef het toetsenbord namelijk door aan…. Annemoon! (helpt de rest haar hier aan te denken?)