ODO A1 – Fortuna/MHIR A2

Door Rick

Op een koude en stormachtige zaterdag was het sinterklaas die met zijn intocht in Maasland de meeste aandacht trok, maar een goede tweede was de korfbalwedstrijd tussen ODO A1 en Fortuna/MHIR A2. Op het veld van fortuna was ODO de sterkste ploeg en zo volgde de duidelijke uitslag van 11-19. Maar zo zou het deze keer niet gaan, want fortuna is meer een zaal dan veld ploeg, zo werd gezegd. In de beginfase was dat meteen duidelijk, want waar ODO op het veld direct afstand nam lukte dat nu niet. Door mede twee vrije ballen van fortuna gingen de ploegen qua scores gelijk op, maar qua speloverwicht was ODO duidelijk de betere. Zo zou het ook de rest van de wedstrijd blijven bleek later. Eind eerste helft was er de mogelijkheid om afstand te nemen van de Delftenaren maar door voornamelijk een laag schotpercentage aan de kant van ODO lukte dit niet. Zo werd er een ruststand bereikt van 5-5.

In de tweede helft was het zaak om het schotpercentage wat op te krikken. Helaas lukte dat nog niet en de ploegen bleven gelijk opgaan, todat fortuna ging profiteren van de door ODO gemiste kansen. Daardoor sloegen zij een gat van 2 punten, zo stond het 10 minuten voor tijd 7-9. In de afgelopen 2 wedstrijden was het ODO geweest die een voorsprong uit handen gaf in de laaste minuten, nu was het zaak om dat een keer om te draaien en zelf te winnen in de laatste minuten.

Iedereen bleef geloven in de kansen op een goede afloop, en zo vielen die laatste doelkansen er wel in. Een kwestie van pieken op het juiste moment, en is dat te wijten aan de mentale training van de laatste weken? Wie zal het zeggen. De eindstand was 11-9 en meer dan verdiend.

Nu is het zaak om deze lijn door te trekken en volgende tegen De Meervogels ook de punten mee naar huis te nemen.

De cirkel van de stukjesschrijvers is rond dus hierbij vraag ik of Maaike van die wedstrijd een verslag wil maken.