ODO BLIJFT STEKEN OP EEN GELIJK SPEL.

Het getoonde spel van vorige week was hoopgevend en gaf veel zelfvertrouwen voor de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager Triaz uit Amsterdam. Deze onbekende ploeg stond nog puntloos onderaan. Dit zegt niet altijd alles over de ploeg, maar Triaz zou er alles aan gaan doen om die nul weg te werken. Onder leiding van scheidsrechter Nouwt met assistentie van de heer van Riele werd de wedstrijd aangevangen met Marije weer op de plaats van de geblesseerde Bianca. Beide ploegen begonnen strak verdedigend aan de wedstrijd, waardoor het 6 minuten duurde, voordat Sanne A. de openingstreffer erin gooide. ODO bleek nog niet helemaal scherp in de afronding, waardoor het vervolg uit bleef. Het volgende ODO doelpunt viel pas in de 12e minuut uit een schot van Anton, maar toen hadden de Amsterdammers er intussen 3 gemaakt. Binnen een minuut wist Thijs ook de gelijkmaker er in te gooien, maar doordat het ander vak niet scherp was bleef onze volgende treffer weer te lang uit. Het was na zes minuten weer de tegenstander die scoorde, wat voor Marije blijkbaar het teken was om zich ook met de aanval te gaan bemoeien. Dit resulteerde in een prima afgeronde doorloop, waarmee we weer gelijk stonden. Triaz scoorde echter direct weer de 4-5, maar in deze doelpuntrijke minuut wist ook Sanne A. met een doorloop weer de gelijkmaker te scoren. Tot de rust zouden de ploegen om en om scoren met in de laatste vijf minuten 3 doelpunten van ODO. Thijs tekende weer voor de gelijkmaker, waarna Willem met zijn doorloop ons met één handje weer op voorsprong zetten. Op slag van rust wisten we voor het eerst een gaatje van twee te maken met een schot van Sanne R., waarmee de kleedkamers werden opgezocht bij 9-7 op het bord.
Nu was het zaak dit vast te houden en de wedstrijd te blijven controleren. Triaz was echter ook op scherp gezet en kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Zij schoten dan ook binnen een minuut de aansluitingstreffer er al in. Thijs werd met een overtreding van het scoren gehouden en mocht het vanaf de strafworpstip proberen en maakte het verschil weer twee. De doelpunten zouden het eerste kwartier weer om en om vallen. Het lukte ODO maar niet om los te komen van de tegenstander. Halverwege de 2e helft kwam Triaz zelfs weer langszij bij 12-12 en kon het ook deze week weer alle kanten op. Tot het eind van de wedstrijd zouden de ploegen steeds om en om scoren met ODO steeds op voorsprong en Triaz dat gelijk maakte. Toen ODO in de 29e minuut weer op voorsprong kwam door de zoveelste strafworp van de wedstrijd die Willem koel afronde, had ODO de kans om het uit te spelen. Er werd echter onvoldoende gecommuniceerd in de verdediging, waardoor er uit een doorbraak weer gelijk gemaakt kon worden. In de laatste seconden die nog restte wist ODO niet meer te scoren en werden de punten gedeeld met Triaz. Gezien het wedstrijd verloop een terechte uitslag, maar als wij het voor elkaar krijgen om minder overtredingen te maken in de verdediging had er meer in gezeten. Een puntje om te verbeteren dus en dat volgende week toe te passen in de volgende thuiswedstrijd tegen KOAG, dat met 4 punten net één puntje boven ons staat in de ranglijst. De concurrenten om de laatste plaats spelen tegen elkaar, dus is het zaak voor ons vlaggenschip om ook aan deze wedstrijd punten over te houden. Deze wedstrijd begint om 18:50 uur in onze Hofstede, waar we hopelijk weer voor een volle tribune spelen. Aan het programma kan het niet liggen met A1 en jong ODO in het voorprogramma zijn er genoeg mooie wedstrijden te zien.