Valto 6 – ODO 7   11-10

Door Bart

Vandaag streden wij met ODO 7 tegen het uit altijd lastige Valto 6 uit de Lier voor de winst. Na een lange heenreis kwamen we aan in het van de sneeuw al witte de Lier. Tijdens de bespreking vooraf werden de vakken nog flink door elkaar gehusseld en werden er strootjes getrokken wie er reserve mocht zitten. Mark had nogal last van zijn verkoudheid, keel, spierpijn, loopneus, zijn grote teen (of zijn kleine) en begon als vaste reserve. Voor de andere gewilde plek op de bank kwam Ronald als winnaar uit de bus. Na een drukbezochte voorwedstrijd mochten we eindelijk beginnen. Vanaf het begin van de wedstrijd liepen we een beetje achter de feiten aan en Valto bleef ons steeds een stapje (of doelpunt) voor. Uiteindelijk gingen we na knappe dramales en acteerwerk van Marco met 7-5 achterstand de rust in. Conclusie van het praatje in de rust was dat we minder risico in de verdediging moesten nemen en een tandje erbij in de aanval. De tweede helft ging al een stuk beter en de inmiddels moegestreden Jarno werd vervangen door Ronald. Ook Marianne kwam nog bijna het veld in voor een glorieuze invalbeurt maar wilde toch geen risico nemen. We kwamen in een thriller van een tweede helft knap terug tot een 9-10 voorsprong op ongeveer 5 minuten voor tijd. Helaas konden we deze voorsprong niet behouden en kwam Valto hierna weer op 11-10. Een slotoffensief aan onze kant mocht de laatste minuten niet meer baten en het bleef 11-10 voor Valto. Een zure nederlaag omdat er toch meer ingezeten had. Volgende week mogen we deze nederlaag goed maken tegen het fantastische Avanti uit het schitterende Pijnacker. Van deze overwinning mag Marianne een mooi verslag maken.