Merwede 1 – ODO 1   13-12

Door Thijs

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Merwede op het programma. Na een week videoanalyses bekijken waren we op en top voorbereid op elke schijnbeweging van de tegenpartij. Waar we niet op waren voorbereid was een zieke. Iris werd zaterdagochtend niet topfit wakker en dus mocht Amber op haar plek beginnen. Ze had natuurlijk geen filmpjes gezien, dus werd ze voor de wedstrijd nog even bijgepraat door Dirk.
Alle voorbereiding had effect, want de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. Onze aanvallen liepen soepel en Merwede had aanvallend weinig in te brengen. Dat lieten ze merken door veel commentaar op de scheids, die daardoor zeker niet meer in hun voordeel ging fluiten. Via 1-5 werd het uiteindelijk 3-7 met rust en leken we op weg naar een eenvoudige middag.
De eerste minuten na rust hetzelfde beeld als voor rust en liep de stand op naar een 5-9 voorsprong. Vanaf dat moment ging het een kwartier lang mis. Merwede scoorde een paar afstandschoten en een paar makkelijk weggegeven vrije ballen en kreeg er weer vertrouwen in. Wij maakten het voor Merwede makkelijk door aanvallen te verprutsen en lieten de tegenstander zo weer in de wedstrijd komen. Binnen een paar minuten boog Merwede de achterstand om in een voorsprong van 2 doelpunten.
Daarna kregen wij wel weer meer grip op de aanvallen van Merwede, maar aanvallend kwamen we nooit meer in het goede spel van de eerste helft. Judith en Jesse kwamen nog in het veld, maar ook zij konden niet meer voorkomen dat Merwede controle over de wedstrijd hield. Van 13-11 kwamen we nog wel dichterbij tot 13-12, maar Merwede speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en een kans op de gelijkmaker hebben we niet meer gehad.
Aanstaande zaterdag spelen we de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen tegen De Dijk. Zij hebben inmiddels evenveel punten verzameld als wij en zullen er alles aan doen om de derby te winnen. Ook het tweede speelt tegen Dijkvogels, dus we verwachten veel publiek aan de Baanderheer! Eline mag van hier een mooi stukje van schrijven.