STERK DEBUUT VOOR ODO A1 IN OVERGANGSKLASSE.

Door Arno

Na al de oefenwedstrijden was het dan eindelijk zover. ODO A1 staat aan het begin van een bijzonder zaalseizoen in de geschiedenis van de vereniging. Voor het eerst komt er een juniorenteam uit in de overgangsklasse. De tribunes waren dan ook volgestroomd met nieuwsgierig publiek om te zien wat onze junioren het zouden doen. Met toch wel iets meer spanning in de benen dan normaal betraden de spelers het strijdtoneel met als tegenstander Tweemaal Zes A1 uit Maartensdijk. Deze ploeg speelt al enkele jaren in de overgangsklasse en kennen dus de klappen van de zweep. Na de wedstrijden in de Haagse korfbaldagen en vorige week tegen KOAG A1 waren onze junioren er helemaal klaar voor. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Binnendijk schoten de teams uit de startblokken. Al na twee minuten was Bart zijn tegenstander te slim af en wist voor ODO de score te openen met een afgeronde doorloop. Even later wist hij nogmaals de korf te vinden van afstand en mocht het ander vak het gaan proberen. Onze gasten wisten intussen niet hoe ze het hadden tegen de strak verdedigende Maaslanders. Ook het tweede aanvalvak wist maximaal te scoren met twee doelpunten van Thom. Het vervolg was echter niet zo eenvoudig, want er brak nu even een periode aan dat de doelpunten niet wilden vallen. Ondanks de zorgvuldig opgezette aanvallen bleven de doelpunten uit en kon Tweemaal Zes wat terug doen. Met één velddoelpunt en daarna twee makkelijk gegeven vrije ballen kreeg men weer aansluiting. Niet veel later legde de scheidsrechter de bal ook nog eens op de stip en waren we weer terug bij af. Even leek het erop dat de ODO verdediging begon te wankelen toen de gasten op voorsprong kwamen bij 4-5. De ODO talenten hielden echter het hoofd koel en wisten deze achterstand weer snel weg te poetsen. ODO nam weer het initiatief, maar deze keer was het Tweemaal Zes wat direct weer gelijk maakte. Met nog een minuut of 6 tot de rust schakelde ODO A1 er nog een tandje bij, in de hoop dat er voor de rust weer een gaatje geslagen kon worden. Dit lukte en zo werden de kleedkamers opgezocht bij 8-6.
Beide ploegen waren in de kleedkamer vooral verdedigend op scherp gezet. Zowel ODO als Tweemaal Zes wisten bijna een kwartier lang de korf niet te vinden. Het was uiteindelijk de verdediging van Tweemaal Zes die als eerste moest buigen en ODO weer een gaatje van vier wist te slaan. Deze voorsprong zou de rest van de wedstrijd vast gehouden worden. Tweemaal Zes probeerde nog wel om wat te forceren door er twee verse spelers in te brengen, maar dat mocht niet baten. Bij ODO werd Lotte uit voorzorg, zij was eerder in de wedstrijd bijna onder de voet gelopen, nog vervangen door Loraine, zodat zij ook de volgende wedstrijd weer fit kan zijn. De verdediging stond vandaag echt als een huis, waardoor de tegenstander steeds tegen een muur opliepen. ODO leek vleugels te krijgen en wist de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Bij elk doelpunt van onze gasten wist ODO ook weer de korf te vinden, zodat de overwinning niet in gevaar kwam. Er werden nog een paar mooie acties neergezet, waar helaas geen doelpunten uit kwamen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 15-10, waarmee ODO A1 haar eerste visitekaartje heeft afgegeven in de overgangsklasse. Na deze goede start lijkt het een mooi seizoen te gaan worden. Voor volgende week staat de eerste reis landinwaarts op het programma. ODO A1 speelt haar eerste uitwedstrijd gelijk het verst weg in Harderwijk tegen het plaatselijke UNITAS A1. Deze wedstrijd start om 16:10 uur in sporthal “de Bogen”in Harderwijk. Mocht u toevallig ook die kant op moeten, het wordt vast weer de moeite waart om te kijken.