JONG ODO NIET OPGEWASSEN TEGEN MERWEDE.

Door Arno

Met de puntendeling in Veldhoven maakte het jonge team van ODO een goede start van de competitie. Natuurlijk lag de volle winst voor het grijpen, maar na de 5-0 achterstand was dat ene punt een goed resultaat. Woensdagavond dan de 2e competitie wedstrijd tegen Merwede 2 uit Sliedrecht. Ook zij spelen dit seizoen als promovendus op dit niveau en hadden hun eerste wedstrijd verloren tegen Fortuna 3. Gebrand op de eerste punten startte zij fanatiek aan de wedstrijd. ODO wilde natuurlijk de eerste winst pakken in deze thuiswedstrijd en hield de deur lang op slot. Na 11 minuten werd het eerste doelpunt gescoord door Bart. Het werd wachten op het vervolg, wat helaas uitbleef. In de 17e minuut wist ook Merwede de nul van het scorebord te schieten. Na de vakwisseling wist Maaike ons al snel weer op voorspong te zetten met een afgeronde doorloop. De gasten kwamen weer op gelijke hoogte door een makkelijk gegeven strafworp, waarna zij niet veel later ODO op achterstand zette. De marge werd vergroot met een afstandschot, maar toen mocht Thom gaan staan voor een strafworp. Hij zorgde weer voor aansluiting, maar in de laatste minuten tot de rust wisten de gasten de ruststand toch op 3-6 te zetten.
Na de rust was Merwede direct scherp en wist binnen een minuut het gat te vergroten naar 3-7. Thom scoorde binnen diezelfde minuut ODO’s 4e doelpunt, maar toen kregen de gasten de wind in de zeilen en liepen uit naar 4-10. Paul voerde de druk op bij zijn spelers en liet Thijs en Jakomijn warm lopen langs de lijn. Of het daardoor kwam weten we niet, maar het waren Judith en Thom die het gat weer wat verkleinden. Thom werd na zijn doelpunt gewisseld voor Thijs en Joyce maakte plaats voor Jakomijn. Nadat Merwede de 6-11 had binnen geschoten, maakte ODO zich op voor een inhaalslag. Met vier doelpunten van Bart, Thijs, Judith en good old Jakomijn stond er ineens 10-11 op het bord en leek het weer een wedstrijd te worden. Helaas had ODO geen geluk met de leidsman, die veel acties in het nadeel van ODO beoordeelde. Zo werd ODO een strafworp onthouden en werd Merwede weer in het zadel geholpen met een makkelijk gegeven strafworp en later een vrije bal. In plaats van 11-11 werd het dus 10-13 en moest ODO weer proberen om de aansluiting te krijgen. Het verschil zou ook weer vier worden, maar ondanks dat er nog maar 5 minuten te spelen waren schakelde ODO nog een tandje bij. Bart wist met twee afgeronde doorlopen het verschil weer te halveren. Het andere vak kon hier helaas geen vervolg op geven. Het lukte niet om een aanval goed af te ronden en Merwede had zo in de laatste minuten alle tijd met hun kleine voorsprong. Zij hadden in de laatste minuut nog wel het laatste woord, doordat ODO verdedigend meer risico’s nam, en zette de eindstand op 12-15. Voor ODO helaas geen punten maar wel voldoende leermomenten om mee te nemen naar de volgende wedstrijd.
Deze is zaterdag bij Fortuna in Delft. Zij hebben de voorgaande wedstrijden wel gewonnen, maar ook niet met groot verschil. Wie weet is er voor ODO wel wat te halen, dus kom om 15:00 uur naar het Fortuna veld aan de Schoenmakerstraat 340 in Delft.