ODO 1 KOMT TE LAAT OP STOOM.

Het vlaggenschip stond zaterdag met lege handen in Veldhoven en was er nu op gebrand om, net als in mei, Merwede met lege handen huiswaarts te sturen. Merwede heeft voor zichzelf echter maar één doel en dat is het kampioenschap, na de tweede plaats van vorig seizoen. Zij gingen dan ook voortvarend van start en wisten in no time een 0-3 voorsprong te nemen. Wie voor ODO de nul van het bord schoot is mij even ontgaan, niets voor mij, maar de gasten wisten ook weer snel te scoren. Na de 2-4 van Jesse leken beide ploegen elkaar geen duimbreed toe te willen geven. Er werd strak verdedigd, waardoor het moeilijker werd om zuiver te schieten. Pas in de 22e minuut werd de ban doorbroken door een kort kansje van Merwede wat door de korf viel. Ook ODO wist weer te scoren en zorgde met doelpunten van Eline en Jesse weer voor aansluiting bij 4-5. Met nog tien minuten op de klok ging het publiek er eens goed voor zitten. Helaas werden er verdedigend meer fouten gemaakt wat resulteerde in een paar strafworpen en vrije ballen tegen. Deze werden allen verzilverd, waardoor de gasten uitliepen naar 4-9. ODO zette daar maar één treffer van Mark tegenover. De laatste minuut duurde ook vanavond weer erg lang, waarin de gasten zelfs driemaal wisten te scoren.
Het zou voor ODO niet eenvoudig worden om deze 5-12 achterstand nog weg te werken. Het ging er wel voor en wisten de eerste aanvallen van Merwede af te slaan. Er kon echter niet voorkomen worden dat de gasten hun voorsprong vergrootte naar 5-13. Sanne A en Eline deden wat terug door raak te schieten, maar ook de gasten wisten de korf weer te vinden. ODO trok verdedigend de lijntjes weer aan en wist intussen via Jesse, Willem en Eline terug te komen tot 10-14. Helaas waren we net te fanatiek met verdedigen en kregen we een strafworp tegen. Deze werd weer gevolgd door een afstandschot, waardoor we weer opnieuw aan de inhaalslag moesten beginnen. Met het doelpunt van Willem werd het 11-17 en werden Mark en Sanne R. zeven minuten voor tijd vervangen door Bart en Judith. Met zorgvuldig opgezette aanvallen wist ODO nog een slotoffensief in te zetten en wist met drie doelpunten op rij de eindstand 14-17 op het bord te zetten. Met een prima 2e helft heeft ODO toch laten zien dat het wel degelijk een tegenstander als Merwede aan kan. We gaan dus zien wat er van PSV over blijft als ons vlaggenschip daar zaterdag deze koers doorzet. Zij treden daar om 15:30 uur aan in Eindhoven aan de Eindhovenseweg 41. Hoewel het niet naast de deur is, is publiek hierbij zeer gewenst. We hopen dan ook dat er mensen afreizen naar Eindhoven en als u dan toch die kant op gaat, neem dan gelijk een paar spelers mee. We vertrekken om 13:00 uur en het is nog gezellig ook onderweg.