Achilles (Hg) A1 – ODO A1   15-9

Door Niek

Zaterdag 13 september 2014: Achilles A1-ODO A1

Tijdens de wedstrijd van dinsdag tegen Excelsior hadden we onze lat gelegd. Snel aanvallend spel, gevaarlijk over iedereen, creatief en enorm veel inzet. Verdedigend ijzersterk, vooral 1 tegen 1. Dit meenemend naar de wedstrijd van zaterdag hadden we veel vertrouwen. We waren ruim op tijd aanwezig, het weer was mooi, muziekje tijdens het inschieten en de nieuwe bidons stonden al voor de duck-out. Zelfs de scheids had tijdens de wedstrijd nog plezier van de bidons toen een vlieg besloot om zijn keel in te vliegen. Zo begon de wedstrijd met de vakken Wouter, Thom, Claire, Lotte D en Lennart, Daan, Nikki en lorraine.

We waren weer snel en aanvallend maar het duurde te lang voordat we gevaarlijk werden. Achilles was goed op elkaar ingespeeld en wist sneller te scoren dan wij. Lotte D zorgde met twee schoten voor de aansluiting. De eerste helft verliep een beetje moeizaam voor ons, we waren een beetje zoekende. Onze verdediging stond redelijk, maar in de 1 tegen 1 was Achilles heel erg sterk. Zo liep de 1e helft op z'n einde en stond een score van 7-3 op het houten scorebord.

Tweede helft was de helft van de comeback. Er werd slimmer gespeeld waardoor de hiel van Achilles werd blootgelegd. We waren scherp en kwamen goed terug tot op een doelpuntje volgens mij. In de verdediging was alles onder controlle en in de aanval werd er goed rebound gezet en slim uitgespeeld. Er werd gedubbeld waardoor de lange heren uit de korfzone werden gehouden. Met nog een kwartier op de ontbrekende klok langs het veld kwamen Daphne en ik in het veld. Ik heb wel eens beter ingevallen kan ik concluderen achteraf, want dit was niet best. In de aanval werd nog snel gescoord door ons maar in de verdediging ging het vervolgens fout. overtredingen en individuele fouten zorgden ervoor dat we nog verloren met 15-9. Als ik de wedstrijd kon terugspoelen tot het moment van wisselen van aanval naar verdediging had ik dat graag gedaan want daar ging het fout.

Dat is jammer want iedereen heeft zo zijn best gedaan en dan is zo'n score niet leuk.

Als we de goede punten eruit halen, namelijk het bespelen van een langere en fysiek sterkere tegenstander en het kiezen van juiste momenten voor onze schoten, denk ik dat we nog heel lastig gaan worden voor Valto en Maassluis. Natuurlijk, maar eerst nog winnen van korbis A1 aanstaande zaterdag. Een op papier zwakke tegenstander maar dat mag er niet voor zorgen dat wij minder ons best doen. Ik heb vertrouwen.
Publiek bedankt. Tot de volgende keer, groetjes Niek.