ODO 2 TOONT VEERKRACHT MAAR VERLIEST VAN FORTUNA 3.

Na de derde wedstrijd in de competitie is het jonge ODO 2 tegen de 2e nederlaag aangelopen. Woensdagavond duurde het 11 minuten voordat de openingstreffer viel. Vandaag duurde dit slecht 12 seconden en keek ODO al tegen een achterstand aan. Hierna waren we wel gelijk wakker geschud, want de tweede treffer van de thuisploeg liet zeven minuten op zich wachten. Thom schoot voor ODO de nul van het bord, maar daarna had ODO lange tijd weer geen geluk met de afronding. Ruim 13 minuten duurde deze doelpuntloze periode, waarin de thuisploeg langzaam maar zeker uit liep naar een 7-1 tussenstand. Met nog een kwartier te gaan wist Joyce met een wegtrekballetje de tweede Maaslandse treffer te maken. De laatste tien minuten tot de rust waren voor ODO. De verdediging hield het keurig dicht en de aanvallen werden nu wel afgerond met doelpunten. Thom beet het spits af door zijn verdiende strafworp te verzilveren. Niet veel later was Maaike scherp van afstand. In de laatste twee minuten wist Bart eerst weer een doorloop af te ronden met één handje en in de volgende aanval wist hij ook nog via een vrije bal de ruststand op 8-6 te zetten.
Na de rust moest deze lijn doorgetrokken worden, maar helaas wilde de ballen weer niet vallen. Misschien moeten we de rust maar afschaffen, want ODO 2 heeft de laatste 3 wedstrijden steeds een heel goede periode vlak voor rust. Na de rust is het steeds niet gelukt dit voort te zetten. ODO wist het wel dicht te houden en kreeg zelfs de aansluiting toen Thom in de 4e minuut weer op de strafworpstip mocht gaan staan. Helaas wist de thuisploeg toen weer drie doelpunten te maken in evenveel minuten en keek ODO weer tegen een achterstand aan. Het zou de Delftenaren niet meer lukken om deze marge te vergroten, maar het lukte ODO ook niet om het te dichten. Er werd door beide ploegen om en om gescoord, waardoor er door doelpunten van Judith, Martijn M en 2x Bart vlak voor tijd nog 14-11 op het bord. In de hoop op meer ging ODO toch verdedigend meer risico’s nemen in de hoop de bal te onderscheppen. Dit resulteerde er in dat in de laatste minuut nog twee maal werd gescoord de thuisploeg. Hiermee werd de wedstrijd door de prima leidende scheidsrechter, op een enorme misser na, afgefloten bij 16-11. Helaas weer met lege handen, maar er waren ook genoeg geniet moment voor het publiek te beleven. Lotte D en Anton bedankt voor het invallen en Daan, Wouter en Marije voor het reserve zitten. Volgende week speelt de selectie weer thuis op het vertrouwde kunstgras aan de Baanderheer. Tegenstander van ODO 2 is dan WION 2 uit Rotterdam, wat ook tweemaal heeft verloren maar wel van de hekkensluiter DOT 2 wist te winnen. Op papier dus een tegenstander die we met lege handen naar huis moeten kunnen sturen. Martijn V zal zeker naar deze wedstrijd uitkijken, want hij mag eindelijk ook weer aan wedstrijden deelnemen. Wie weet vallen volgende week de stukjes op de goede plek.