Winst ODO 1 bij PSV, het verslag van de coach

Door Jaap

Onder een stralende zon, maar toch met een strak windje over het veld, werd de wedstrijd in Eindhoven gestart. Het jonge PSV startte goed en kon de score openen met een schot van de heer tegen Willem 1-0. ODO was direct gewaarschuwd dat het best eens lastig kon worden. Jesse kon onder zware druk gelijkmaken van kortbij 1-1. Eline ving een bal net iets eerder dan een PSV-heer had ingeschat, deze laatste kon een fout niet meer vermijden en Willem mocht zijn eerste doelpunt maken vanop 2.5m. De aanvallen van de tegenpartij werden zorgvuldig opgezet en er werd lang gezocht naar de juiste kans, hierdoor worden de ODO-spelers wat ongeduldig in de verdediging, met een vrije bal als gevolg. Deze werd door de PSV-dame zorgvuldig verzilverd 2-2. Dit kunststukje werd door het andere PSV-vak herhaald, dit keer echter door een heer 3-2. Diezelfde heer schoot zijn derde doelpunt raak van ver 4-2. Hierdoor kreeg de thuisploeg het nodige vertrouwen. Jesse zijn heer van heel ver 5-2. Sanne Van Altena met een voor haar typisch doelpuntje, omdraaiballetje en 5-3. Het antwoord van PSV kwam niet veel later van de heer die er al drie had inliggen, van ver ditmaal tegen Michiel 6-3.
Op dat moment liepen de ODO-aanvallen stroef en waren ze van korte duur. Het was moeilijk om het geduld te bewaren en de juiste kans eruit te pikken. PSV hield nog steeds de bal lang in de aanval, wat ons ongeduld alleen maar versterkte. Mark vond het midden van de mand met een afstandsschot 6-4. Willem en Eline brachten de balans terug in evenwicht met verre schoten 6-6. Eindelijk hoop op een goede verderzetting van de wedstrijd. Net toen de ODO aanvallen beter gingen lopen, liet de verdediging steken vallen, hierdoor kan de dame van Eline makkelijk aanleggen voor de 7-6. Kan ik ook, dacht Iris en knalde kort voor de pauze de 7-7 erin. Het laatste woord in de eerste helft was echter voor de Eindhovenaren; een foute inschatting van Iris op een rebound en strafworp voor PSV. Deze werd ook omgezet in een doelpunt, 8-7. 4 van de 8 PSV goals uit vrije ballen en strafworpen, dit is echt nog een werkpunt om zo&#39n statistiek te doen minderen.
Tijdens de pauze even overleggen dat we in feite meer tegen onszelf lopen te korfballen dan tegen PSV, dat we geduldiger moeten zijn in onze eigen aanval, maar ook in de verdediging zeker als we niet snel aan de bal kunnen komen.
In de 2de helft duurt het maar liefst 15 minuten alvorens uiteindelijk Willem een schot raak schiet, tot dan had de verdediging netjes stand gehouden 8-8. Eén van de boodschappen was dus al begrepen. Zolang het had geduurd voor die eerste treffer, zo snel kwam de volgende vakwissel, Eline beging een overtreding, vrije bal en 9-8. Misschien toch niet begrepen… Jesse vindt de aanval daarna gelukkig de korf vanop de achterlijn 9-9. Willem had er genoeg van en besloot (eindelijk) om één van zijn grote kwaliteiten boven te halen, zijn afstandsschot, tot tweemaal toe en dus 9-11. Nu dan vertrokken voor een ruimere marge ? Nee, want Eline liet de dame nog eens los en dat was weer raak 10-11. Hierdoor blijft het wel spannend. Omschakelen in het andere vak, Iris gaat rebounden en de heren gaan voorin, dit is een kolfje naar Mark zijn hand, van afstand 10-12. De laatste vijf minuten gaan dan in en gaan we dan nu de wedstrijd op slot gooien ? Nee want deze maal gaat Jesse in de fout, te laat in de voorverdediging, een logische strafworp tot gevolg. De nemer houdt het hoofd koel en we hebben nog maar een minimale voorsprong 11-12. Willem met zijn zesde treffer gooit dan ongeveer een minuut voor tijd de wedstrijd wel op slot 11-13.
Hangen en wurgen is volgens mij de correcte term die hier mag gebruikt worden. De eerste overwinning is wel een feit en hopelijk smaakt dat naar meer bij het vlaggenschip. Nog een woordje van dank voor Diana die met wissel te zitten haar eigen wedstrijd bij 2 opgaf en aan de mensen van 3 die er een mini uitstap vanuit Nijkerk van maakten.