ODO 2 KAN GEEN POTTEN BREKEN IN MOORDRECHT

Voor de reserves van ODO stond dit weekend de tweede oefenwedstrijd geprogrammeerd tegen IJsselvogels 2, wat in de zaal ook in de 2e klasse uitkomt. Voor ODO 2 dus een ijk moment om te kijken waar we staan. ODO startte met Martijn V, Martijn M, Thom en Kees bij de heren en Cynthia, Diana, Judith en Joyce bij de dames. Na het eerste fluitsignaal duurde het vier minuten, voordat de eerste nul van het scorebord geschoten werd. Voor de thuisploeg betekende dit dat het deksel van de korf was. Met drie afstandschoten wisten zij een voorsprong van 3-0 te nemen, voordat Thom met een wegtrekbal voor ODO de nul van het bord schoot. Bij IJsselvogels hadden ze het vizier duidelijk beter afgesteld dan bij ODO, want met weer twee afstandschoten werd de marge vergroot naar 5-1. Na twaalf minuten was het Martijn M die het 2e doelpunt voor zijn rekening nam, maar daarna duurde het veel te lang voor er weer gescoord werd. ODO maakte het zich heel moeilijk en wist maar niet onder de druk van IJsselvogels uit te komen. In de volgende fase liep de thuisploeg verder weg naar 8-2, voordat ODO weer wat terug deed. ODO leek maar geen grip op de Moordrechtse aanvallen te krijgen en gaven te weinig druk op de schoten die er gelost werden. Met een reeks afstandschoten van de thuisploeg een één doelpunt van ODO werd bij 12-4 de kleedkamer opgezocht.
Paul had heel wat te bespreken in de rust, want ODO haalde niet hun normale niveau. Bart was er vlak voor rust al ingekomen voor Martijn V die last had van zijn scheenbeen, waar Paul geen risico mee wilde nemen. Hij was het die na de rust het eerste ODO doelpunt binnen schoot, maar daar zette de thuisploeg weer drie doelpunten tegenover voordat ODO meer grip op de thuisploeg kreeg. Na tien minuten wist Bart, na te enthousiast invliegen van zijn tegenstander, van achter de korf onderhands te scoren. Dat ODO meer grip op de aanvallen van IJsselvogels bleek wel uit het feit dat zij 10 minuten de korf niet meer wisten te vinden. Rick was intussen binnen de lijnen gekomen voor Thom, die wat last kreeg van zijn knie. De thuisploeg mocht vanaf de strafworpstip het verschil weer op tien brengen, maar toen brak er voor hen weer een doelpuntloze periode aan van 10 minuten. Nu wist ODO hier gebruik van te maken. Met een doorloop van Maaike, de schoten van Martijn M en Kees en de gescoorde vrije bal van Judith was het verschil terug gebracht naar 16-10. Toen wist de thuisploeg in de 27e minuut hun 5e doelpunt van de 2e helft te scoren. Het slot akkoord was echter voor ODO. Maaike zette met een afgerond kort kansje de eindstand 17-11 op het scorebord. ODO heeft zich prima hersteld in het tweede deel, maar had het helaas in het eerste deel laten liggen. Met nog één oefenwedstrijd maandagavond tegen Oranje Nassau/Spirit 2 heeft ODO 2 nog een kans om zichzelf op scherp te zetten voor de competitie start. Deze wedstrijd begint om 20:15 uur in sporthal de Westwijk aan de Floris de Vijfdelaan 35 in Vlaardingen. De spelers gaan er van uit weer de nodige supporters op de tribune te zien, voor een extra steuntje in de rug.