KCC/Delta Logistiek A2 – ODO A1   10-13

Door Lotte Dingjan

Na een lange voorbereiding met veel wedstrijden, begon eindelijk de competitie. Iedereen had er zin in en vol vertrouwen gingen we naar KCC. De basisopstelling was als volgt: in de  aanval begonnen we met Thom, Wouter, Daphne en Claire. In de verdediging stonden Loraine, Lotte V, Lennart en Niek. De wissels waren Nikki en Daan. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel 1-0 voor door een schot van Wout. KCC wist helaas snel de gelijkmaker  te maken via een vrije bal. KCC was heel scherp met vrije ballen en strafworpen, dus aan ons de taak geen domme overtredingen te maken.

Door twee doelpunten van Loraine, onstond er een gaatje van 2 in ons voordeel. Helaas ging Daphne door haar enkel. Ze probeerde nog verder te spelen maar het ging toch niet lekker. Hierdoor mocht Nikki toch nog bijna een hele wedstrijd spelen.  Hierna viel ook nog een tegenstander uit, wat er overigens niet goed uit zag. Hopenlijk valt het mee voor haar. We speelden goed, er zaten hele goede aanvallen tussen maar hadden een beetje hetzelfde probleem als tegen Maassluis. We beloonden ons zelf niet. Hierdoor stonden we in de rust voor met 5-4. Met twee gemiste strafworpen en kansen zat, was dit een magere tussenstand en hielden we het spannender dan nodig was.

Na de rust was het aan ons de taak om uit te bouwen. In het begin ging het nog steeds gelijk op en scoorden we over een weer. Tot het moment dat Wouter en Thom beide een keer scoorden. Hiermee hadden we weer een klein gaatje geslagen van 2. KCC scoorden wel mee maar we bleven de voorsprong vast houden. Van de 6 doelpunten die we tegenkregen in de tweede helft, waren er 4 vrije ballen of strafworpen. Dit is dus een aandachtspuntje voor ons. Daan kwam erin voor Thom en scoorden met Wouter een leuk doelpunt. Door doelpunten van Loraine, Daan en Wouter kwamen we op een 9-13 voorsprong. KCC wist nog een doelpunt te maken en dus eindigde de wedstrijd in 10-13 voor ons.

De eerste punten in de zaal zijn binnen! Al met al een prima pot, al hebben we het onszelf wel lastiger gemaakt dan nodig was. We moeten nog meer gaan scoren, maar het spel was prima. Volgende week onze eerste thuiswedstrijd in de zaal. Als we hetzelfde spelen moeten die punten in Maasland kunnen blijven!