KCR 1 EEN MAATJE TE GROOT VOOR ODO 1

Er werd met vertrouwen naar deze wedstrijd toegeleefd. Vorige week had ons vlaggenschip zich immers prima staande gehouden in Middelburg tegen Swift. Door het in grote getale opgekomen publiek, wat lekker opgewarmd was door ODO 2, werd er nieuwsgierig naar uitgekeken hoe de jonkies Bart en Judith het zouden doen. Na het voorstellen ging de wedstrijd van start onder leiding van scheidsrechter Van der Bie uit Vlaardingen. Het duurde maar liefst zeven minuten voor het eerste doelpunt viel. Willem mocht zijn eigen verdiende strafworp verzilveren. Nog in dezelfde minuut ging ook aan ODO zijde de bal op de stip en daar wisten de gasten uit Ridderkerk wel raad mee. ODO zou nog één keer op voorsprong komen via een schot van Mark, maar daarna trokken de gasten langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe. Tot de rust hield ODO de schade beperkt en leek zelfs even voor rust via het doelpunt van Judith met 7-8 de kleedkamer op te zoeken. Dit mocht niet zo zijn, want één van heren van KCR wist in de dying seconds van de eerste helft van grote afstand raak te schieten. Hiermee zette hij de ruststand op 7-9 en werden de kleedkamers bezocht.
Of het door de door de mandarijnen komt of door de pep talk van Dirk komt weten we niet, maar ODO kwam net als vorige week weer scherp uit de kleedkamer. De openingsbal van KCR was te doorzichtig, waardoor ODO weer mocht gaan aanvallen. Zo had Sanne A al binnen een minuut de aansluiting weer gemaakt met haar doorloopbal. KCR had het weer even lastig met de druk die ODO er op hield, maar na vijf minuten wisten zij met twee afstandschoten het verschil weer drie te maken. Met de doelpunten van Judith en Bart wist ODO de schade tot halverwege de tweede helft beperkt te houden tot 11-15. Helaas stonden er wel tegenover deze twee doelpunten vier doelpunten van de gasten. Even leek het er op dat de gasten in de volgende fase naar de slachtbank zouden dragen. In drie minuten tijd werd het verschil vergroot naar 11-18, voordat ODO weer wat terug kon doen. Met twee strafworpen van Willem en Bart werd de achtervolging ingezet. Het verschil zou echter niet meer kleiner worden, want de laatste minuten scoorde beide ploegen om en om. Willem, Judith, Sanne A en Bart schoten ODO naar de 17 doelpunten, maar bij KCR stopte de teller pas bij 23 doelpunten. Met deze overwinning zijn zij alleen koploper geworden in de poule, want Valto heeft verloren in Tilburg en Swift deelde de punten met Vriendenschaar. Fortis was uiteindelijk te sterk voor Koag, dus is ODO samen met Koag de rode lantaarndrager. Volgende week wacht ons vlaggenschip weer een pittige wedstrijd. In de derby tegen Valto gaat ons vlaggenschip de strijd aan in Vreeloo hal in De Lier. De Lierenaars hebben hun eerste thuiswedstrijd tegen Koag met 25-16 gewonnen. Zij weten dus de weg in de Vreeloo hal en ODO weet wat het te doen staat. We verwachten bij deze derby veel Maaslands publiek om ons dat extra steuntje in de rug te geven.