Valto C3 – ODO C2   2-4

Door Jacco en Diana

Vandaag speelden we tegen Valto. Op het veld hadden we hier al twee keer van gewonnen, maar dit ging niet gemakkelijk. We moesten ons vandaag dan ook voor 100% geven om de punten naar huis te kunnen nemen. We hadden afgesproken dat we de bal goed rond zouden laten gaan en op die manier een goede aanval zouden opzetten. Dit werd al gelijk goed uitgevoerd door de eerste aanval. Helaas scoorden we hierin niet, maar het gaf wel vertrouwen. In de verdediging was al gelijk duidelijk wie de baas was. ODO liet weinig ruimte over voor Valto en onderschepte de ene bal na de andere. De aanval bleef het steeds goed opzetten, maar de doelpunten wilden nog niet vallen. Halverwege de eerste helft kregen we een strafworp die Marieke mooi afrondde. Daardoor kwamen we eindelijk op de verdiende voorsprong. Maar nog voor rust wist Valto ook nog te scoren, waardoor het alsnog gelijk stond halverwege.
In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet (speciaal een spreekwoord voor Suus en Fleur). Het was duidelijk dat we in de tweede helft meer voor ons schot moesten gaan en dat we dit voor elkaar konden krijgen door de aangeef dichter bij de paal te zetten. Deze tactiek werkte, waardoor Fleur K een mooi afstandsschot scoorde. Helaas gaf Valto het nog niet op en wist ook met een schot te scoren. Het bleef 2-2 tot twee minuten voor tijd. Hét moment waarop ODO nog een strafworp krijgt, die Marieke mooi af weet te maken (terwijl Jacco niet durft te kijken). Valto haalt alles uit de kast om weer gelijk te maken, wat resulteert in de ene na de andere plaatsfout. Ook in de verdediging waren ze gretig, waardoor Marieke wedstrijd definitief naar ons toe kan trekken met een omdraaibal. Uiteindelijk zijn de 2 punten dus voor ODO. De overwinning is te danken aan alle 10 de meiden die zich vandaag en de afgelopen week op de training volledig hebben gegeven. Dit zien we graag volgende week weer!