KOAG 1 – ODO 1 BEHAALDE RESULTATEN UIT HET VERLEDEN….

Behaalde resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Deze spreuk spookte door mijn hoofd in aanloop naar de wedstrijd van zaterdagavond tegen KOAG 1. Als teambeleider ben ik altijd nieuwsgierig naar de historie van wedstrijden. In de afgelopen 14 wedstrijden dat beide ploegen elkaar troffen wist ODO er slecht 4 te winnen. Statistieken zijn echter niet bindend en deze keer waren we er met z’n allen van overtuigd dat er voor ons een goed resutaat te halen was in Krimpen. Er zou dan ook gelijk een stap naar boven gemaakt kunnen worden. Ons vlaggenschip maakt elke week stappen en heeft de weg naar boven ingezet. KOAG 1, wat op het moment in hoek zit waar de klappen vallen, was er op gebrand om deze wedstrijd naar zich toe te trekken om het gat naar de middenmoot niet te groot te laten worden. De tribune was lekker volgestroomd met Maaslands publiek, dus de stemming zat er gelijk goed in toen scheidsrechter van Heijningen de wedstrijd startte. Binnen no time wist de thuisploeg een strafworp te forceren, waar Dirk van te voren al voor gewaarschuwd had. Niet veel later kreeg ook ODO een strafworp toegekend, waaruit Willem de gelijkmaker wist te maken. Het tweede aanval vak van ODO wist ons naar een voorsprong te schieten, maar na de vakwisseling bij 1-3 was het vier minuten later toch weer gelijk. De rest van de eerste helft zouden de ploegen in evenwicht zijn qua scoren. Vanaf 5-5 zou ODO wel steeds als eerste scoren, maar de thuisploeg wist dit steeds weer recht te zetten. Pas in de laatste minuut voor de rust wisten Willem en Iris de bekende psychologische tik uit de delen door de ruststand naar 12-14 te tillen.
In de kleedkamer werden nog even de bekende puntjes op de i gezet. Het was nu zaak om scherp aan de tweede helft te beginnen en deze wedstrijd verder naar ons toe te trekken. Eline had dit goed in haar oren geknoopt en wist in de eerste minuut de voorsprong voor ODO te vergroten. De thuisploeg diende dit even later wel van repliek, maar de Maaslanders roken bloed en gingen vol voor de punten. Tot 14-16 werd er weer om en om gescoord, maar toen trok ODO even een tussensprintje. Met doelpunten van Eline, Judith en Willem werd het verschil naar vijf getild halverwege de tweede helft. Dit bleek later de genade klap voor de thuisploeg, die steeds meer tegen zichzelf gingen spelen. Zij wisten in hun aanvalsdrift eigenlijk geen goede aanval meer neer te zetten en als zij dan uiteindelijk wisten te scoren, werd er ook door ODO weer gescoord. Verdedigend werden er door ODO weinig fouten gemaakt, zodat KOAG het zonder de strafworpen moest doen. Uit filmmateriaal was gebleken dat zij daar juist veel doelpunten uit gemaakt hadden in voorgaande wedstrijden. In de slotfase liepen de frustraties bij de tegenstander richting het kookpunt, wat uiteindelijk in ons voordeel zijn uitwerking had. Er werden door de thuisploeg chaotische aanvallen gespeeld, maar door strak verdedigen wist het Maaslanders vlaggenschip de punten naar veilige haven te brengen. Scheidsrechter van Heijningen floot uiteindelijk bij 18-21 voor de laatste keer, waarna ODO weer een overwinning kon bijschrijven in de statistieken. Met deze overwinning meldt ODO zich ook in de middenmoot van de competitie. Deze is helaas wel erg breed, want hij bestaat uit vier ploegen met 6 punten. De kop van de competitie wordt ingenomen door KCR en Swift, die beide 11 punten hebben. Daaronder staat Vriendenschaar met 8, waarna de vier ploegen volgen met 6 punten. Alleen KOAG heeft na gisteravond een gat zien ontstaan met de rest van het veld en blijft de rode lantaarndrager met twee punten. Voor de tegenstanders in de poule is ODO een lastige tegenstander, want gisteravond werd maar weer eens duidelijk dat de Maaslanders allemaal kunnen scoren. De 21 doelpunten werden door zeven spelers gemaakt. Alleen Michiel wist de korf niet te vinden, maar hij was voor KOAG wel de luis in de pels in de verdediging. Hij wist zijn tegenstander goed uit te schakelen, om het andere vak dan het verschil te laten maken. Een prima teamprestatie weer van het Maaslandse vlaggenschip, wat de weg naar boven lijkt te hebben ingezet. Hierbij is de steun van het publiek natuurlijk onontbeerlijk. Het was dan ook fijn om te zien dat de tribunes in “de Boog”volstroomde met Maaslands publiek om onze helden naar de overwinning te schreeuwen. Zij hebben jullie een mooie wedstrijd voorgeschoteld met, mede dankzij jullie, een overwinning als resultaat. Nu is er even tijd voor wat ontspanning, maar dat doen we niet zonder u allen fijne kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar wensen. We zien u graag allemaal terug voor de returnwedstrijden, waarin ODO nog de nodige punten zal moeten vergaren om boven de middenmoot te komen.