ODO 2 PAKT BELANGRIJKE PUNTEN TEGEN KAOG 3.

Hoewel ODO 2 in een poule is ingedeeld, waarin duidelijk twee zwakkere broeders zitten is het belangrijk punten te blijven sprokkelen. Vorig jaar was Vlaardingen 2 na de feestdagen ineens een verrassende runner up en wist zich toen op te werken vanuit een ogenschijnlijke kansloze positie. De tegenstander van gisteravond, KOAG 3, stond op gelijke hoogte, maar heeft gezien het doelsaldo ook moeite met scoren. Hier lagen dus kansen voor ons om weer een plaatsje te stijgen in de poule. Het jonge KOAG ging in een razend tempo van start, maar wist pas na twee minuten de korf te vinden. Na deze treffer beet de ODO verdediging zich nog beter vast in de tegenstander, zodat Martijn V na zes minuten voor ons de gelijkmaker scoorde. Enkele minuten later had de thuisploeg toch een gaatje van twee weten te realiseren en moest ODO in de achtervolging. De ruggen werden gerecht en de juiste kansen moesten nu genomen worden. Zo was het halverwege de eerste helft door de doelpunten van Maaike en Jesse weer 4-4. KOAG liet het er niet bij zitten en wist weer op voorsprong te komen, maar deze keer wachtte ODO niet zo lang om weer langszij te komen. Rick bracht ODO in de volgende aanval gelijk weer op gelijke hoogte en ging ODO tot de rust er nog eens hard tegenaan. Dit slot offensief naar de rust werd beloond met twee doelpunten van Maaike en Martijn M, zodat het er op leek dat ODO met twee verschil zou gaan rusten. Helaas wist de thuisploeg in de dying seconds voor de rust weer aansluiting te krijgen, zodat er bij 6-7 naar de kleedkamers werd gewandeld.
Na de rust stonden vooral beide verdedigingen op scherp. Het duurde dan ook bijna tien minuten voor ODO de korf wist te vinden in de tweede helft. KOAG had er toen helaas al weer twee in liggen, waardoor ODO weer tegen een kleine achterstand aankeek. Jesse trok dit weer gelijk, maar niet veel later was het weer de thuisploeg die een voorsprong nam. Deze keer was Diana scherp van afstand en bracht ODO weer langszij bij 9-9. Halverwege de tweede helft sloeg het noodlot toe voor Sanne R. Zij maakte een misstap en ging hierbij door haar enkel. Dit betekende voor haar einde wedstrijd en haar plaats werd ingenomen door haar zusje Iris. Na het hervatten van de wedstrijd was het Iris die met haar eerste schot ODO weer op voorsprong zette. Helaas werd er in de verdediging een foutje gemaakt en kon de thuisploeg via een vrije bal weer gelijk maken. Hoewel Rick, Martijn V en Cynthia een prima wedstrijd stonden te spelen, wisten zij dit goede spel niet om te zetten in doelpunten. Om dit te doorbreken besloot Paul rigoureus in te grijpen en wisselde hen voor Kees, Bart en Judith. Met nog een kleine 10 minuten te gaan moesten zij de punten binnen zien te slepen. Met zorgvuldig opgezette aanvallen en een goed verzorgde rebound werden er lange aanvallen gespeeld en kon Bart ODO weer op voorsprong zetten. Een KOAG heer ontsnapte echter even later aan de aandacht en wist de thuisploeg weer langszij te brengen. Met nog vier minuten op de klok werd het dus weer een spannende race tegen de klok. Beide ploegen gingen op jacht naar de beslissende treffer. Deze viel een minuut voor tijd door de korf voor ODO en was het zaak om nu vooral in de verdediging geen fouten te maken. Deze lange laatste minuut werd goed uitgespeeld, waarin de 11-12 voorsprong naar veilige haven werd geloodst. Met deze overwinning stijgt ODO 2 naar een gedeelde 3e plaats in de competitie en heeft een gat van 6 punten met de 7e plaats, wat een degradatie plaats is. Prima resultaat voor ODO 2 halverwege de competitie, waarmee zij rustig kunnen gaan genieten van een korte break in de competitie. Al het publiek bedankt voor jullie steun in de eerste competitie helft en speciaal gisteravond in Krimpen, waar jullie in grote getale aanwezig waren om deze overwinning uit het vuur te slepen. Op 10 januari gaat de competitie weer verder, maar mocht u niet zo lang zonder korfbal kunnen dan bent u van harte uitgenodigd om op 3 januari in de Hofstede te komen kijken hoe de senioren en junioren het doen tegen buurvereniging CKC Maassluis.
Fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling allemaal, Arno.