Dijkvogels B1 – ODO B1   11-11

Door Bart de Vos

B1'ers,

Een mooi voorbeeld van snel en attractief korfbal op een klein veld. Dat was het afgelopen zaterdag tegen Dijkvogels B1. Binnen een minuut stond het 1-1. En dit was een prachtig begin van een heerlijke wedstrijd die nooit verveelde. Voor de spelers niet, voor de coaches niet, voor de scheidsrechter niet, maar zeker voor de toeschouwers niet. Een uiteindelijke 11-11 zegt denk ik al genoeg: veel goals en een een terechte gelijke stand na 60 minuten korfbal.

Opstelling was iets wat gewijzigd ten opzichte van vorige week. Twan was terug na zijn uitwisseling en startte gewoon weer basis. Bart T nog wel geblesseerd. Wederom was Pepijn bereid bij ons mee te doen, maar dit keer stond hij in het andere vak op de plek van Tuitel. De opstelling van Dijkvogels was niet anders, waardoor de twee Barten het weer tegen elkaar mochten opnemen. En ook deze week was dat weer een mooie wedstrijd in een wedstrijd.

Eerste helft was gelijkopgaande. Veel beweging, snel baltempo en veel schoten zorgden in ieder geval voor een amusante wedstrijd om naar te kijken. Maar goed, wij kwamen uiteindelijk toch voor de punten. Na 30 minuten korfbal stond Dijkvogels 6-5 voor. Met name door iets meer felheid in de paalzone.

Tweede helft was voor ons. Met name het wegtrekken vanuit de paalzone zorgde voor vele kansen. Echter vielen de goals door een aantal ''slimmigheidjes'' die zijn afgesproken en ook perfect werden uitgevoerd. Op 8-10 was het moment om door te pakken en de spreekwoordelijke knock-out uit te delen. Dit lukte niet en Dijkvogels trok de stand gelijk naar 10-10. Voorafgaand al gezegd door een ouder dat deze wedstrijd pas in de laatste minuut beslist zou worden, en dat is volledig uitgekomen. 20 seconden voor tijd de 11-10 voor Dijkvogels. Men dacht dat de overwinning al binnen was. Met nog één aanval en waarschijnlijk één kans voor ons om toch nog een punt mee te nemen. De aanvallende vier hadden keurig afgesproken wat te gaan doen. En nog veel belangrijker, dat werd ook zeer koelbloedig gedaan. Door de goede uitvoering kwam Charlotte vrij onder de korf en zij schoot gedecideerd alsnog de gelijkmaker binnen. Complimenten zijn dan ook zeker op hun plaats voor deze vier.

B1, dit was voor één ieder langs de lijn een enorme leuke wedstrijd om naar te kijken. De credits gaan ook naar Dijkvogels, ook zij speelde goed. Dank aan Bodhi en Vera voor jullie reservebeurt. Dank aan Margreet die deze reservers wou pendelen naar Maasdijk. Wederom dank aan Pepijn, je begint bijna de vijfde heer van het team te worden in plaats van invaller. Je hebt ook deze keer ''werelds'' gedaan. Waar vorige week Bart Moek erg sterk speelde, mag deze week Charlotte een bijzondere vermelding krijgen. Uiteraard vanwege de gelijkmaker, maar ook zeker over de gehele wedstrijd gezien. Uitmuntend gespeeld. Uiteraard kan zij dit niet alleen, en heeft ook zij jullie teamgenoten nodig!