ODO 1 SLUIT SEIZOEN AF MET KLINKENDE OVERWINNING.

De laatste wedstrijd van ons vlaggenschip stond in het teken van “overwinning door ontspanning”. De opdracht van Dirk vandaag was om vooral te genieten en een leuke mooie wedstrijd neerzetten en elkaar de kansen te gunnen. In de heen wedstrijd werden de punten tegen DOT in de stromende regen binnen gehaald, maar gelukkig was er vandaag een heerlijk zonnetje aan de hemel. Met drie spelers binnen de lijnen die hun laatste wedstrijd voor ODO speelden werd onder leiding van scheidsrechter de Graaf aan de wedstrijd begonnen. Het Maaslandse publiek hoefde niet lang te wachten voor Sanne A de openingstreffer door de korf gooide. Onze Branbantse gasten waren echter niet voor niets uit Oss komen rijden en maakte even later de gelijkmaker. Bart wist met twee treffer op rij voor ODO het eerste gaatje te slaan, waarna DOT weer aansluiting kreeg uit een vrije bal. ODO heeft echter ook dames binnen de gelederen die kunnen scoren. Met de doelpunten van Sanne A, Iris en Eline stond het halverwege de 1e helft 6-3. Toen stokte de doelpunten machine echter even bij de Maaslanders. De verdediging wist het twaalf minuten dicht te houden, maar bezweek toen toch onder de druk van DOT. Vijf minuten voor de thee kregen zij weer aansluiting en wisten zelfs voor rust het tij te keren en de kleedkamer op te zoeken met een 6-7 voorsprong.
Dirk wist in de rust haarfijn uit te leggen wat er in de slotfase van de 1e helft fout ging en wat hier de oplossing voor was. De gasten hadden ook plannen voor het tweede deel van de wedstrijd en lieten dit al snel blijken in het vervolg. DOT verdubbelde de marge na de rust, maar door het schot van Bart bleef ODO in het spoor. De gasten zouden nog één keer een gaatje van twee pakken, maar door het doelpunt van Eline en de strafworp van Willem kwam ODO bij 9-9 weer langszij. Het was voor de thuisploeg er op en er over. Bart nam de ploeg bij de hand door met een strafworp en een schier onmogelijke bal van onder de korf het verschil weer in ons voordeel te brengen. Mark zorgde er met zijn schot voor dat Dirk weer vertrouwen kreeg in een goede afloop en de reserves de dug-out uitstuurde om zich warm te lopen. DOT spartelde echter nog even tegen, maar met de doelpunten van Judith en Michiel was het moment aangebroken voor de publiekswissels. Met nog een kleine tien minuten te gaan en de 14-10 tussenstand werden Bart, Judith en Eline naar de kant geroepen om de bloemen in ontvangst te nemen. Diana, Maaike en Martijn M vulden hun plaatsen in naar het eind. Diana wist haar dame direct te verrassen en maakte er 15-10 van. Niet veel later zou Mark de wedstrijd in het slot gooien met zijn afstandschot. Met nog minder dan vijf minuten te gaan wist DOT nog wat terug te doen, maar deze doelpunten waren slechts voor de statistieken. ODO speelde de wedstrijd ontspannen uit. Mark zou met zijn 3e treffer het laatste ODO doelpunt scoren, maar de eindstand werd door DOT op het scorebord geschoten. Bij 17-13 floot scheidsrechter de Graaf voor het laatst en was de overwinning een feit. Met deze mooie wedstrijd en klinkende overwinning kreeg Dirk een mooi afscheid van de spelers. Na de wedstrijd ook op het terras louter blijde gezichten. Met vandaag vier wedstrijden waarin de punten in Maasland bleven kon de Grand Finale geen beter begin hebben. Onder het genot van een heerlijk zonnetje werden de glazen geheven. Naast Dirk en de drie spelers heb ook ik besloten om volgend seizoen niet verder te gaan als teambegeleider. Ik wens de selectie volgend seizoen al het beste toe met veel successen, al dan niet met een nieuwe teambegeleider. Ik zal zeker nog eens langs de lijn te vinden zijn en hoop dat deze plaats in de Praatpaal niet leeg zal blijven.
Fijne vakantie iedereen en wellicht tot ziens, Arno.