Excelsior (D) 5 – ODO 5   5-9

Door Dré

Excelsior 5 – ODO 5
Belangrijke dag gister. De Grote Smurf gaf het al in de voorbeschouwing. Naast het even het handhaven van #2, afscheid van Jan en Alleman en een super barbecue natuurlijk een grote dag voor ODO 5. In dit medium zijn de nodige status updates al voorbij gekomen. Maar zaterdag was dan de finale toetsing alias examen van het thema*. Superspannend natuurlijk.

Denk dat het daarom was dat iedereen, inclusief grote Bram, op tijd was voor vertrek. Bedankt Lotte dat je mee wilde om de boel te versterken. Vierde keer dit seizoen tegen Excelsior, een keer gewonnen, een gelijk en een keer verloren op een nare manier. En als het aan Jeroen lag kwam daar een winst bij. Terecht! En statistisch geen onbereikbaar doel. Bij winst is vijf Samen met Valto los van de middenmoot. Waarbij Valto de (nog) ongeslagen kampioen is en ODO de nummer twee met twee verloren patijen. Voorwaar genoeg om het seizoen prima te noemen.

Voor het examen waren de vakken verdeel in een oudejaars (Lianne, Chef Margot, Kleine Bram, Dré) en de jongere jaars (Bart, Bram/Jacco, Jenny, Lotte). Laat de proeve van bekwaamheid maar beginnen. De doepunten waren schaars zo in het begin van de wedstrijd. Ook niet veel klare vertoningen van het thema in deze fase van de wedstrijd. Maar in de rust stond het 3-5. En behalve wat kleine volkjes dan ook geen vuiltje aan de lucht.
Na de plichtplegingen tijd voor deeltje twee. Duurde even voor er weer wat doelpunten vielen. Verdedigen is ook supertof (en Chef Margot vind expres doorlaten per definitie geen goed idee) dus geeft niks. Na in de tweede fase nog de nodige frivoliteiten ten toon te hebben gespreid een nette 5-9 op het scorebord. Hatsiekadee oftewel Ajeto!

Maar wacht, waar is het thema gebleven? Sodeju vergeten!! Dus zware voldoende voor de wedstrijd an sich, maar een dramatische onvoldoende voor het thema. Ai ai!

Dien te gevolge speelt ODO 5 morgen(maandag) een reglementaire herkansing tegen Valto 5. Pittige potje, dus goed om te scoren op onderdelen. En te bepalen of het thema als succesvol bestempeld het archief aan Kwakelweg in kan. Aanvang is om 20:30 op het knutjes paradijs aan de Baanderheer. Publieksbeoordeling is mogelijk. Tot dan.

Dré

Weekliedje®: The Replacements – Beer For Breakfast (http://tinyurl.com/ODO5weekliedje)

 

*) Diepte in het spel