Reeuwijk 1 – ODO 1 (16-16)

Na de twee wedstrijden tegen kampioenskandidaten Achilles en KOAG (één keer winst, één keer verlies), staan er nog twee wedstrijden op het programma voordat we de zaal ingaan.
Tegenstander van vandaag was Reeuwijk. Een onbekende ploeg die vorige week de eerste overwinning had gepakt en dus met vertrouwen de wedstrijd zou ingaan. We wisten dat we scherp moesten starten en vooral concentreren op ons eigen spel. Martijn startte op de plek van Mark die op training door zijn enkel was gegaan.
Waar we voor de wedstrijd voor gewaarschuwd waren, gebeurde in de eerste helft toch. We begonnen niet scherp genoeg. De aanvallen waren rommelig en de scherpte in de afronding was er niet. Verdedigend hadden we het prima onder controle en er was eigenlijk maar één speler van Reeuwijk gevaarlijk. Hoewel Michiel goed verdedigde, had zijn heer de dag van zijn leven en hield in zijn eentje Reeuwijk in de wedstrijd. Met rust was het 6-6 en we wisten dat we in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen.
Dat leek in de tweede helft ook te lukken. Via 7-7 liepen we uit naar 7-11 en leken we de wedstrijd eindelijk onder controle te hebben. De heer van Michiel was moe en aanvallend speelden we met meer overleg en begonnen de doelpunten makkelijker te vallen. Reeuwijk kwam nog een keer dichterbij op 12-13, maar toen we weer uitliepen naar 12-16 met nog een minuut of vier te spelen leek de wedstrijd beslist. Maar helaas liep het anders. Het lukte ons niet meer om de bal in de aanval te houden en elke tegenaanval van Reeuwijk was een goal. In de laatste seconden van de wedstrijd kregen we zelfs nog een stip tegen waaruit Reeuwijk de 16-16 scoorde. Direct daarna floot de scheids af.
Achteraf nog wat discussie: was het wel/geen stip, was het wel/geen tijdrekken, trok de scheids niet teveel tijd bij? Feit blijft: als je vier minuten voor tijd met vier doelpunten voor staat dat moet je de wedstrijd gewoon uit kunnen spelen.
Na de wedstrijd bleek dat Achilles heeft gewonnen van KOAG. Daardoor is de stand bovenaan nu: Achilles 12, ODO 9, KOAG 8. Zaterdag de laatste wedstrijd voor de zaal tegen Korbis thuis. Mooie gelegenheid om de draad van de afgelopen weken weer op te pakken en voor het thuispubliek een goeie pot neer te zetten en met een goed gevoel de zaal in te gaan.
Meegereisde supporters en reserves bedankt!