ODO 5 – Paal Centraal 4, korfbal zoals het is bedoeld

Als je zelf begin van de middag al een intensieve wedstrijd heb gespeeld, sta je niet direct te popelen om einde middag nog een wedstrijd te mogen fluiten. Zeker niet als je dan ook nog thuis uit je chillmodus opschrikt en flink tegen wind nog vanuit de polder naar ODO moet fietsen. Enfin, een aantal mensen wist dat ik wist dat ik moest fluiten. Dus weinig stress bij beide ploegen aanwezig en na een vriendelijk ontvangst op het terras van een aantal zongenieters ben ik het veld ingestapt als de man in het zwart, of donkerblauw zo u wilt. Mijn digitale wedstrijdformulier kon ik nog in beheer brengen bij een vriendelijke dame op het terras. De temperatuur was heerlijk, zeker voor een eerste herfstweekend en de ploegen lijken er zin te hebben. Ok, dan gaan we er ook maar een leuke wedstrijd van maken. En zo geschiedde.

ODO begon lekker scherp en kon met 4 doelpunten uit een doorloop meteen een beslissende voorsprong nemen. Een gat wat niet meer gedicht werd door Paal Centraal, een leuk clubje studenten met zelfs wat internationale inbreng. De uitslag van de wedstrijd was uiteindelijk een 10-5 overwinning voor ODO, maar er liepen 20 winnaars van het veld na 70 minuten! Een ogenschijnlijk niet al te interessante wedstrijd fluiten, bleek toch eigenlijk wel een heel leuke wedstrijd te zijn. Een wedstrijd waarin twee ploegen als échte teams de strijd met elkaar aanging, maar dan op dusdanige manier dat het voor iedereen leuk was. De scheids was nagenoeg overbodig. Was het dan een softe slappe bedoeling? Nee, zeker niet! 70 minuten lang is er fanatiek gespeeld, zijn er veel kansen gecreëerd, is er fanatiek verdedigd, zijn er onderling de nodige glimlachen uitgedeeld en gingen de 2 teams tot het einde aan toe voluit. Ieder doelpunt werd als een feestje gevierd, sommige zelfs als een klein kampioenschapje…

Anyway. Ik vond het als scheids wel goed om ook dit verhaal te schrijven, want het mag een voorbeeld zijn voor velen! Wat mij betreft was dit korfbal zoals korfbal is bedoeld. Ik heb er wel plezier aan beleeft en wens iedereen een prettig weekend, vooral ODO 5 en Paal Centraal 4!

De scheids van vandaag.