ODO 1 – Viking 1 (18-19)

Deze week stond Viking op het programma. Een ploeg dat nog maar 2 punten had en dus erg laag stond. Vorige week verloren ze net van Viko en waren dus op de bot gebrand om deze week wel de punten  te pakken.

Patrick gaf nogmaals aan dat we ze niet moesten onderschatten omdat ze twee punten van Des hebben gehaald en daarbij in de vorige wedstrijden twee keer met één goal verschil hebben verloren. Dat we hen moesten  laten merken dat er  in Maasland niks te halen viel ,was dus cruciaal.

Scherp beginnen was dus erg belangrijk en dat lukte goed. Van 1-1 liepen we al vrij snel uit naar 5-1, helaas konden wij niet blijven scoren en kregen we in de minuten daarna te makkelijk goals tegen en  hielpen we Viking weer in de wedstrijd. Het werd dus van 5-1 weer 5-5, ODO merkte dat Viking beter in de wedstrijd kwam en deed er nog een schepje bovenop. Dat resulteerde al snel in 6-5, 7-5, 8-5 en 9-5. ODO leek het heft weer in handen te hebben maar wat eerder in de eerste helft ook al gebeurde, gebeurde nu weer ODO gaf vier goals op rij weg.

ODO ging toch teleurgesteld rusten met een 10-10 tussenstand.

Goed uit de rust komen was belangrijk en zorgen dat de eerste goals aan de kant van ODO vielen. Dit lukte niet en 6 minuten na rust rond er 10-12 op het scoreboord.  Proberen het gaatje te dichten was nu van belang. Dat lukte 18 minuten voor tijd. Er stond een 13-13 op het scoreboord. Erop en erover was waar iedereen aan dacht bij ODO. Helaas kreeg ODO in nog geen twee minuten daarna twee goals tegen, 13-14 en 13-15. Nog 14 minuten te spelen moesten we proberen (weer) het gaatje te dichten en dat lukte niet. Ze bleven mee scoren in de slotfase, 14-16 en 15-17. met 2 korte kansen aan de kant van ODO lukte het toch om op 17-17 te komen 6 minuten voor tijd. Alles leek nu weer mogelijk. Gelijk kreeg ODO weer een goal tegen, maar ODO gaf ook gelijk een antwoord. 18-18 nog 5 minuten te spelen. In de laatste minuten deed Viking wat ODO niet meer lukte een goal maken en daarmee stond er na 70 minuten 18-19 op het scoreboord.

Het was op vele fronten niet goed wat ODO liet zien en dat leiden ook tot de eerste nederlaag. Op de momenten dat ODO het heft in handen had hebben we het niet afgemaakt. Dinsdag en donderdag weer vol aan de bak en dan staat er 8 oktober Des op het programma.