Twist 1 – ODO 1 (19-26)

Gisteren was het een wedstrijd tegen Twist. Een eerste achttal, samengesteld uit de beste spelers en speelsters na de fusie van drie Vlaardingse clubs. Voor ons verloor het 2e helaas van Twist 2 met 1 doelpunt verschil en het was zaak voor ODO 1 om wel de punten mee naar Maasland te nemen. Michiel nam de plek in van ondergetekende. In de wedstrijd tegen DSV heeft een botsing met een tegenstander er voor gezorgd dat in mijn wijsvinger een pees en een stukje bot is afgescheurd. Helaas gaat dat weer een paar weken of maanden herstel betekenen. Twist begon furieus aan de wedstrijd. Via 1-0 en een 1-1 tussenstand liep het razendsnel uit naar een 7-2 voorsprong. Thijs zijn heer had het enorm op zijn heupen en had na 5 keer schieten al 4 treffers mogen aantekenen. Via treffers van Mark en Sanne (2x) en Lotte en Wouter sloop het dichterbij (9-8). ODO schroefde de verdedigende duimschroeven aan en de wissel van Mark en Thijs op het Vlaardingse herenkoppel pakte goed uit. Mark beet zich vast in de scherpschietende heer en Thijs zorgde voor meer verdedigende gewonnen reboundduels. Met elke mislukte aanval van Twist en een geslaagde van ODO zag je de wedstrijd kantelen. De koppies van ODO bleven omhoog en die van Twist gingen steeds meer hangen. Via vier herendoelpunten op rij van ODO werd de laatste voorsprong van Twist (10-8) omgebogen naar een knappe 10-12 voorsprong met rust.

Waar de heren van ODO voor rust het gros van het aantal doelpunten voor rekening nam, namen de Maaslandse dames in de tweede helft qua scoren het voortouw. Lotte maakte in het eerste kwartier na rust 5 treffers. Mooi om te zien dat die treffers voortkwamen uit het spel waar al weken hard op getraind wordt. Tweede kansen aanlopen, druk naar binnen en als vak gevaarlijk worden. Chiel was aan het bikkelen onder de korf, Loraine en Wouter speelden veel in de steun en Lotte rondde de aanvallen veelal af. Twist kwam nog 1 keer terug naar vier verschil (13-17). Via twee doelpunten van Wout werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. ODO bleef jagen op doelpunten en bleef verdedigend de druk er vol op houden. Thijs deed nog een duit in het zakje en vervolgens kwamen de laatste 6 treffers van ODO uit de handen van onze dames. Na een knappe wedstrijd waarin we voor het eerst meer dan 20 treffers hebben gemaakt en een achterstand van 5 doelpunten hadden weggepoetst, stond er een 17-26 uitslag op het scorebord. Alle 8 spelers hadden hun doelpunt meegepikt, maar belangrijker, het collectief heeft laten zien dat ze ontzettend goed en gedisciplineerd kunnen korfballen. Met het vertoonde spel van gisteren kan ODO het elke ploeg ontzettend maken en doen we voor niemand onder. Publiek bedankt voor alle support en hopelijk zien we jullie volgende wedstrijd weer in grote getalen langs de kant.