ODO 5 – Paal Centraal 4 (12-9)

ODO 5 PAKT VIJFDE OVERWINNING OP RIJ.
ODO 5 is in de zaal aan een indrukwekkende reeks bezig. Ging het op het veld al lekker en staat ODO 5 halverwege op een gedeelde 3e plaats, in de zaal lijkt er geen maat te staan op deze ploeg. Nog geen enkele tegenstander wist hen punten af te snoepen, waardoor zij met het maximaal aantal punten aan de kerstvakantie gaan beginnen.
Ook de tegenstander van gistermiddag, Paal Centraal 4 uit Delft, wist de overwinningsdrift van ons 5e niet te temmen. ODO 5 werd weer compleet gemaakt door een dame uit de A2. Deze week viel Maud de eer om het dames kwartet compleet te maken. ODO 5 schoot uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Poot. Binnen een minuut had Nathan de openingstreffer door de korf liggen, maar daarna bleek het toch even wat lastig om de vervolg treffer binnen te schieten. Voor Laura was de wedstrijd van vandaag helaas snel voorbij. Bij een felle onderschepping tijdens de eerste aanval van Paal Centraal verstapte zij zich, waardoor haar wedstrijd er na twee minuten al op zat. Gelukkig zat de dameskleedkamer nog vol met de A2 dames, zodat Iris de wedstrijd op haar plaats kon voort zetten. Na tien minuten nam Nathan ook de 2e treffer voor zijn rekening, maar de omschakeling van dit vak naar verdedigen lukte even niet snel genoeg. Hierdoor kwam Paal Centraal binnen no time weer langszij en moest er weer opnieuw begonnen worden. Nathan leek vandaag weer on fire, want ook de 3e treffer van ODO kwam van zijn handen. Na een doelpunt van Bram werd er weer van vak gewisseld, waarna Paal Centraal even later weer de aansluiting kreeg. Nu wist echter ook het andere vak via Koen de korf te vinden en kon er aan het vergroten van de marge begonnen worden. De laatste tien minuten voor de thee zouden de gasten niet meer tot scoren, waar ODO 5 door doelpunten van Willianne, Bram en Jeroen de ruststand op 8-3 wist te zetten.
Natuurlijk leuk om met een ruime marge aan het tweede deel te beginnen, maar het blijft wel zaak om het koppie erbij te houden. Het eerste doelpunt na de rust was dan ook voor de gasten uit Delft, maar ODO pareerde deze door zelf weer driemaal te scoren. Het verschil was intussen opgelopen naar 11-4, wat met nog een kwartier te gaan eigenlijk een gelopen race leek te zijn. Dit begon ook een beetje in de hoofden van de spelers te kruipen. Er werd minder scherp verdedigd, waardoor Paal Centraal weer wat terug kon doen. Bram zou tien minuten voor het einde al de laatste ODO treffer maken bij 12-6. Deze marge bleek voldoende om de overwinning niet meer in gevaar te brengen, maar toch een beetje jammer dat we niet tot het laatste fluitsignaal bleven knokken. Nu lijkt het als of de hekkensluiter in de poule jullie het vuur aan de schenen gelegd heeft, maar in het veld was het verschil veel groter. Een gelukje voor Laura dat zij haar enkel nu even rust kan gunnen om te herstellen, want de volgende wedstrijd is pas in het nieuwe jaar. Even twee weken niets aan competitie verplichtingen. Voor de liefhebber is er nog wel het oliebollen toernooi op 27 december. Na het knallen van het vuurwerk gaat op 7 januari de competitie weer verder en zal ODO 5 hun laatste heenwedstrijd in de Hoornbloem in Den Hoorn gaan knallen tegen DES 7.
Benieuwd of ODO 5 de vorm over de feestdagen heen kan tillen.
Iedereen fijne dagen gewenst, Arno van Leeuwen.