Van de voorzitter: Alles Blijft Anders

Zo. Hier dan mijn eerste bijdrage van het seizoen. Getiteld naar het album Alles Blijft Anders van Bløf. Toepasselijk omdat er bij ODO veel verandert, en toch ook veel het zelfde blijft.

Vorige week had ik hier eigenlijk al moeten schrijven, maar ik was voor de achtste keer in successie naar Lowlands. Het, als we de media moeten geloven, stevig veranderde Lowlands. Tja, het was nog steeds het fantastische feestje waarbij – naast een verschoven frietkraam – de grote acts in de Alpha-tent stonden, Bløf ontbrak op de line-up en je voor een pannenkoek een hypotheek moet afsluiten. Alles Blijft Anders.

Wat goed is moet je nu eenmaal behouden. Zo starten we aanstaande zaterdag al weer met de eerste maaltijd van het seizoen: Essies Verse Vis (inschrijven!). Maar soms moet je wel kleine dingetjes veranderen, of in Lowlands termen een frietkraam verplaatsen. Vanaf zaterdag starten we met ook een Team van de Week bij de thuiswedstrijden op het veld.

Wat natuurlijk het meest in het oog springt is de fantastische verbouwing die deze zomer bij ODO is gerealiseerd. Tijdens mijn vakantie spiekte ik stiekem op de webcam van ODO en zag een woestijn veranderen in een kunstgrasveld waarop ik verschrikkelijk jaloers zou zijn als het niet van mijn vereniging zou zijn. Het kunstgrasveld is zo goed als klaar, en er wordt nu nog gewerkt aan het beachveld en de multifunctionele accommodatie. Dat hadden we niet kunnen doen zonder een hoge mate van zelfwerkzaamheid. Zonder iemand tekort te doen mag speciale dank uitgaan naar Fred Hoekveen, Paul Verboon, Ronald van der End, Jan Eijgermans, Michiel Molendijk, Wilco Goedendorp, Simon Hanemaaijer en Kees van der Vaart.

Gisteren de eerste wedstrijden er op en het was geweldig. De 15-14 winst van ODO 2 en het 20-22 verlies van ODO 1 tegen de selectie van DES biedt een goed perspectief voor de competitie, die dus volgende week start tegen DSO. Verder zag ik veel lol bij de overige seniorenwedstrijden en bij de B2, dat ik mocht fluiten.

Vanwege de verbouwing heeft afgelopen seizoen het Schoolkorfbal geen doorgang kunnen vinden. Volgend jaar zullen we de normale cyclus weer oppakken, maar we vinden het wel erg leuk dat de Maaslandse schooljeugd kennis kan maken met onze vernieuwde accommodatie. Op 16 september zullen we na de wedstrijd van ODO 1 het kunstgrasveld en beachveld officieel openen, en het idee is nu om op woensdagmiddag 20 of 27 september een soort School-beach-korfbal te houden voor de E+F categorie. Meer op spelletjes gebaseerd dan op wedstrijden. Alles Blijft Anders 😉 We zoeken enkele enthousiaste vrijwilligers om ons met dit project te helpen, de ervaring is dat dit soort activiteiten wel weer een paar nieuwe leden oplevert!

En dan hebben we nog een verrassing op 16 september. Alles Blijft Anders. Maar dat is logosch.

Ik zie jullie zaterdag!

Groet, Jaap
Jaap van Vliet
06-24272330