INTAKE1718 | Nikki van der Hak

In de reeks INTAKE1718 maken we kennis met de selectiespelers van het komende seizoen 2017-2018. Vandaag praten we met Nikki van der Hak.

Hey Nikki, jij hebt deze zomer aardig wat van Europa gezien toch?
Ja klopt, ha ha 😉 Ik ben dit jaar eerst met mijn vriend Bart naar Kroatie geweest. Ongepland zijn we ook nog Montenegro en Albanië geweest. Door het niet kunnen landen in Kroatie kan ik dus weer wat landen van mijn lijstje afstrepen. Na 11 uur rijden vanuit Albanië waren we een dag later op de bestemming. Maar dat mocht de pret niet drukken, we zijn daarna gelijk met ons autootje de mooiste plekken gaan opzoeken en hebben onwijs genoten! De foto hier is genomen bij de Krka watervallen.
Mijn 2e vakantie was een midweekje naar Berlijn samen met ODO-ers Cynthia, Judith en Claire. We hebben veel van de cultuur gezien en ook wat toeristische feestjes meegepakt! 🙂

Een beetje fit uit de vakantieperiode gekomen?
Ja hoor, ik begon de zomer met 10 tennislesjes in Maassluis. Daarna werd ik geopereerd aan mijn keelamandelen en heb ik 2 weken plat gelegen. Na die 2 weken niks wilde ik weer graag sporten en ben ik behoorlijk veel kilometers gaan skaten! Aan het einde van de zomer ben ik nog een aantal keer gaan schieten met selectiegenoten, om het gevoel weer terug te krijgen. En ojaa, ik had gelukkig alleen spierpijn in mijn bovenbenen door de lunges bij de eerste trainingen. :’)

Dit jaar is je tweede jaar in de senioren. Wat is je persoonlijke ambitie?
Ik wil meer ontspannen gaan spelen. Vorig jaar was een overgangsjaar: ik kwam uit de A1 richting 2 en toen naar 1, wat natuurlijk erg gaaf was! De wedstrijden in ODO 1 tegen Maassluis en de laatste wedstrijd tegen de koploper RWA waren de absolute hoogtepunten. We hebben toen met het hele team er keihard voor geknokt en zo zie je maar weer dat je als 1 team iedereen kan verslaan. Maar ik zette wel veel druk op mijzelf. Ik hoop dat dit jaar minder te doen maar zelf heb ik daar alle vertrouwen in.
Ik hoop weer net als vorig jaar veel te leren van de trainer en mijn medespelers. Ondanks veel verandering in de selectie vertrouw ik erop dat we gaan bouwen op elkaars krachten en er iedere wedstrijd weer met zijn alle voor gaan! Het viel me op dat we de eerste trainingen heel veel plezier met elkaar hadden, en dat gaan we natuurlijk doortrekken! Ik hoop dat het spel net zo flitsend wordt als de accommodatie. Ik heb veel waardering voor de vrijwilligers die deze zomer keihard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen!

En ga je net als vorig jaar een team trainen geven?
Ja, ik ga de D3 coachen en trainen samen met Lennart Moerman. Wij kennen de kinderen al van vorig jaar uit de E1, E2 en E3. Het zijn allemaal vriendjes en vriendinnetjes van elkaar en stuk voor stuk zijn ze onwijs fanatiek. Ik wil ze voornamelijk leren je eigen en andermans talenten te herkennen en toe te passen op het spel.