ODO presenteert nieuw logo

Op de dag dat we onze nieuwe sportvelden openen, presenteren wij ook trots ons nieuwe logo:

Ontwerp: Simon Hanemaaijer

De studie (link en link) naar een nieuw logo leverde op dat we wel iets nieuws wilden, maar niet iets compleet anders. Met andere woorden, het nieuwe logo moet een upgrade zijn van het oude, maar het moet niet raar zijn om het oude logo nog te zien. Zo handhaven we de kleding met het oude logo, en verkopen onze voorraad eerst op voordat we kleding met het nieuwe logo bestellen. En toen we begonnen te experimenteren met een andere vorm van de ODO-bal bleek dat nou juist díe ODO-bal de emotie met ODO belichaamt. Die moest dus blijven.

We zijn heel blij met het resultaat. Het oude logo is behoorlijk opgefrist, en het is door toevoeging van de korf nog duidelijker geworden dat het om een korfbalvereniging gaat. Alles Blijft Anders 😉

We maken vandaag een start met het vervangen van de oude logo’s in allerhande uitingen. We hopen zo snel mogelijk het grootste gedeelte af te ronden, mocht je nou ergens nog een oud logo tegenkomen waarvan je denkt dat we die misschien vergeten zijn, spreek me vooral even aan. Verder hebben we drie kleuren afgesproken waarin het logo kan voorkomen: ODO-blauw (R0 G100 B192), lichtblauw (R127 G177 B224) en donkerblauw (R0 G49 B95). En op de social media zullen we vaker een icoontje gebruiken met alleen de bal en de korf dan het gehele logo.

Als je echt tijd teveel hebt kan je hele manual uitpluizen. En voor de dtp-er hier het vectorbestand.

Rest ons, naast alle ODO-ers die de afgelopen maanden hebben meegedacht, vooral Simon Hanemaaijer enorm te bedanken voor zijn inspanningen.

Namense het bestuur, Jaap