VEO 5 – ODO 4 19 – 15 maar het had net zo goed andersom kunnen zijn

Een potje om des keizersch baard….op een …vergeten zaterdagavond om 20.20 uur in Voorbuuuurgh. Tegen VEO 5 de reeds gedoodverfde en onbetwist bekroonde kampioen op halve straatlengte van deze poule… Tegen VEO of stond daar toch weer de Paal Centraal? Een beetje TRANSFORMERS achtig duiken de studenten op, elk seizoen weer amechtig hijgend op zoek naar ODO 4 als leuke tegenstander. Is het niet als de D.S.K.V. Paal Centraal dan wel massaal overgelopen/gestoken naar het Voorburchse VEO. Dezelfde gezichten dezelfde leuke fratsen….je moet echt veel moeite doen om ze niet leuk te vinden. En die moeite doen we graag, dat weet U. Maar ze lachten zo leuk en ze herkennen je ook nog. En al die tijd ook gewoon leuk lachend ons oude knarren aan de zegekar binden. Hetzij in de groen/zwarte tenues, hetzij in de blauw/wit/zwart/oranje. Thuis nog een alleszins redelijke verliespot (want 15-18) waar we tot 10 minuten voor tijd bij konden benen. En nu, je feliciteert ze aan het begin van de wedstrijd met het kampioenschap, je ziet weer die lachende gezichten….ik kan er nog steeds geen kwaad gif in zetten of zien. Aan onze kant S.H. te D.P. te M. die de rij afwezigen aanvoert (want verplicht met schoonfamilie mee naar Eindhoven waar eens niet schijtbakkend werd gewonnen), uw scribent die wat last van de longen had en P. v.d. M. te M. die vanwege blessureleed en kwakkelende griep verkoos thuus te blijven bij de Mol). En de rest min of meer niet fit of gemotiveerd op dit tijdstip. Gelukkig werden ter elfder ure C.D. te M. en V.P. te M. evenals W.G. te M. bereid gevonden om mee af te reizen naar Voorburch op deze …vergeten zaterdagavond met die vriendelijke mensen om ons heen. Bij 10-3 gingen de alarmbellen af bij de krassche knarren en niet dat dat gelijk leidde tot een tussensprint of iets dergelijks, je zou kunnen stellen dat het Odo 4 vermocht om de tegenstander een beetje in slaap te sussen (we zijn er al) en zodoende op gepaste afstand dichterbij te sluipen als ware het op bordeelsluipers. Via toch nog 1-5 werd het scorebordjournalistiek aantrekkelijker door een ongekende en nu reeds vermaarde inhaalrace alsof het gedoogd werd. Via 14-11 en 17-14 en tussenliggende scores werd een alleszins acceptabele (voor ons dan, he) eindscore van 19-15 bereikt. Niet dat de reuzel nou direct bij VEO dun door de broek liep het laatste kwartier, maar dat het nou lekker liep….dat ook weer niet. En dus maar weer handjes schudden met die vreselijk aardige lui van Paal eeh sorry VEO Centraal en nog maar eens feliciteren met het kampioenschap. Nog snel een drankje en op naar huus voor de volgende uitdaging.

Eigenlijk had ik niet zo’n zin om iets te schrijven, maar ja. Als zo’n vreselijk aardige tegenstander dan vraagt of er weer een stukje komt…noblesse oblige.
Volgend jaar verwachten we weer een ander TRANSFORMERS gedaante. Is ODO Maasland geen leuke uitwijkplaats voor Delft e.o.??? Zo iets van if you can’t beat them (dat doen jullie trouwens wel), join them? Interessante uitdaging!!!

Proost!

Rob van der Hak